Савік Шустер планує й далі працювати в Україні

Савік Шустер планує й далі працювати в Україні

26 Квітня 2016
1909

Савік Шустер планує й далі працювати в Україні

1909
Телеведучий Савік Шустер планує й далі працювати в Україні попри анулювання дозволу на працевлаштування. Про це він заявив журналістам під час відвідування Київського міського центру зайнятості.
Савік Шустер планує й далі працювати в Україні
Савік Шустер планує й далі працювати в Україні

«Що буду робити? Працювати. Без дозволу на роботу», - сказав він.

Телеведучий пригадав, що подібна історія вже з ним траплялася в Росії, але там інакші закони і йому довелося негайно залишити країну. «Я вже таке проходив у Росії. Там позбавили посвідки на проживання, тому довелося виїхати одразу. Тут, по-перше, посвідка на проживання залишилася. По-друге, в Україні діє зовсім інше право для іноземців. Я маю право перебувати 90 днів на території України, потім виїжджати і знову повертатися. Тож не так легко буде мене позбутися», - заявив журналіст.

Телеведучий вбачає в діях української влади загрозу незалежній журналістиці: «Проблема в тому, що ця влада, виявляється, абсолютно не терпить жодної критики. До нас приходять люди і спокійно цю критику висловлюють. Вони (влада) постійно борються з дзеркалом. Ну от розіб’ють вони наше дзеркло – потім же з’являться інші дзеркала. Вони будуть бити всі дзеркала, будуть бити всіх журналістів, які так чи інакше намагатимуться розказати правду і показати, що про владу думає народ. Тому загроза не лише над нами – над усіма нами. І над політиками, які незгодні, і над журналістами, які б хотіли відображати життя таким, яке воно є, а не придуманим».

Відео коментаря Савіка Шустера оприлюднено на офіційній сторінці його телеканалу 3s.tv у Facebook.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Київський міський центр зайнятості в усній розмові підтвердив, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його.

На запитання «Детектора медіа», чи є Савік Шустер фізичною особою – підприємцем (ФОП), пані Кармазіна відповіла: «У тому числі». На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: «Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально».

Під час відвідування Савіком Шустером Київського міського центру зайнятості 26 квітня стало відомо, що дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру анульовано через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Із зачитаних документів стало відомо, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» – телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv. А також, що судимістю чиновники вважають відкрите проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Фото - скріншот з ефіру «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1909
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду