Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу гендиректором «Савік Шустер студії»

Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу гендиректором «Савік Шустер студії»

26 Квітня 2016
2187

Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу гендиректором «Савік Шустер студії»

2187
Телеведучому Савіку Шустеру анульовано дозвіл на роботу в Україні на посаді генерального директора ТОВ «Савік Шустер студія» - телевізійного продакшну, який виробляє суспільно-політичне шоу «Шустер live», що виходить на телеканалі Савіка Шустера 3s.tv.
Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу гендиректором «Савік Шустер студії»
Савіку Шустеру анулювали дозвіл на роботу гендиректором «Савік Шустер студії»

Про це йдеться в документі Київського міського центру зайнятості, зачитаному народним депутатом Дмитром Добродомовим під час відвідування Савіком Шустером, його юристами і народними депутатами центру зайнятості. Відео із цитуванням паном Добродомовим документа розмістив у Facebook бізнес-партнер Савіка Шустера Павло Єлізаров.

«Тобто на час прийняття Київським міським центром зайнятості рішення про продовження дії дозволу на застосування роботодавцем праці громадянина Канади Савіка Шустера не враховано факт здійснення стосовно цього іноземця кримінального провадження. Таким чином, дозвіл ТОВ «Савік Шустер студія» на застосування праці громадянина Канади Савіка Шустера на посаді генерального директора підлягає анулюванню на підставі абзацу 4 пункту 25 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, а саме встановлення недостовірних даних, що містяться в поданих роботодавцем документах», - йдеться в документі.

Раніше стало відомо, що Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл на роботу в Україні Савіку Шустеру через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості. Бізнес-партнер Савіка Шустера Павло Єлізаров заявив, що судимістю чиновники вважають порушене проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн.

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Київський міський центр зайнятості в усній розмові підтвердив, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його.

На запитання «Детектора медіа», чи є Савік Шустер фізичною особою – підприємцем (ФОП), пані Кармазіна відповіла: «У тому числі». На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: «Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально».

Фото - скріншот з ефіру «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2187
Читайте також
29.04.2016 10:30
Олександр Михельсон
3 759
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду