Названо причину анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (ДОПОВНЕНО)

Названо причину анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (ДОПОВНЕНО)

26 Квітня 2016
3179

Названо причину анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (ДОПОВНЕНО)

3179
Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл на роботу в Україні телеведучому Савіку Шустеру через нібито недостовірну, на думку чиновників, довідку про відсутність судимості
Названо причину анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (ДОПОВНЕНО)
Названо причину анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (ДОПОВНЕНО)

Про це під час візиту Савіка Шустера до Київського міського центру зайнятості заявив керівник відділу з питань посередництва у сфері зайнятості Дмитро Шульга, передають «Українські новини».

За його словами, роботодавець Савіка Шустера в березні 2016 року подав до центру зайнятості документи на продовження дії дозволу на працевлаштування Савіка Шустера в Україні, зокрема, довідку про відсутність судимості, довідку від МВС. Згодом відомство отримало інформацію від Державної служби зайнятості про те, що є відкрите ще в жовтні 2015 року кримінальне провадження щодо Савіка Шустера.

«Підстави, на яких анульовано дозвіл на роботу, – це встановлення недостовірності відомостей, наданих суспільству в документах. Ми отримали відповідну інформацію від державної служби зайнятості, і на підставі офіційних документів дозвіл був анульований», - сказав чиновник.

Сам Савік Шустер зазначив, що довідку про відсутність судимості видає МВС. «Не ми видаємо довідку про судимість, ми звертаємося до МВС і МВС відправляє вам офіційний лист. Цей лист є. Зараз привезуть», - сказав він представникам центру зайнятості.

Дмитро Шульга зачитав уривок з листа Держслужби зайнятості, в якому зазначалося, що 30 березня Київський міський центр зайнятості продовжив дозвіл Савіку Шустеру на роботу в Україні.

Водночас народний депутат Дмитро Добродомов зачитав інший уривок листа, в якому йдеться про те, що у відповідь на запит Держслужби зайнятості Державна фіскальна служба поінформувала про наявність кримінального розслідування щодо Шустера, на підставі чого пропонувалося скасувати раніше виданий дозвіл.

«На момент оформлення дозволу покарання за вчинення злочину або вчинення відносно нього кримінального провадження - дозвіл може бути анульовано. На запит ДЦЗ центрального апарату і ДФС України про наявність кримінального провадження стосовно громадянина Канади Савіка Шустера листом від №... було з'ясовано наявність факту розслідування кримінального провадження стосовно цього іноземця, внесеного в ЄРДР 5.10.2015 року», - зачитав представник центру зайнятості наказ.

Бізнес-партнер Савіка Шустера Павло Єлізаров заявив, що судимістю чиновники вважають порушене проти Савіка Шустера Державною фіскальною службою кримінальне провадження на суму 13 млн грн. «Вони вважають, що податкова нарахувала нам 13 млн штрафу, і це вже є судимістю. Абсурд такого рівня», - сказав він.

Павло Єлізаров додав, що у вівторок Савік Шустер отримав нову посвідку на проживання в Україні, однак припустив, що й вона може бути анульована.

26 квітня на 20:30 Савік Шустер збирає прес-конференцію, яка також буде транслюватися в ефірі.

Тим часом Державна служба зайнятості на своїй офіційній сторінці у Facebook опублікувала офіційне пояснення причин анулювання дозволу Савіка Шустера на роботу в Україні (цитуємо повністю):

«Стосовно ситуації навколо анулювання дозволу на застосування праці громадянина Канади С.Шустера та блокування роботи Київського міського центру зайнятості

Відповідно до пункту 24 Порядку видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 № 437, регіональний центр зайнятості приймає рішення про відмову у видачі, продовженні дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства у разі відбування іноземцем чи особою без громадянства на момент оформлення дозволу покарання за скоєння злочину або здійснення стосовно нього кримінального провадження.

22.04.2016 до державної служби зайнятості надійшов лист від Державної фіскальної служби України про те, що відносно громадянина Канади С.Шустера здійснюється кримінальне провадження № 32015000000000198, внесене Головним слідчим управлінням фінансових розслідувань Державної фіскальної служби зайнятості України 05.10.2015 до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Таким чином, на час прийняття Київським міським центром зайнятості рішення про продовження дії дозволу на застосування роботодавцем праці громадянина Канади С.Шустера не враховано факт здійснення стосовно зазначеного іноземця кримінального провадження.

Згідно з пунктом 25 згаданого Порядку, дозвіл анулюється у разі встановлення недостовірності даних, що містяться у поданих роботодавцем документах.

Отже, дозвіл на застосування роботодавцем праці громадянина Канади С.Шустера було анульовано на підставі того, що документи, подані роботодавцем, містили недостовірні дані. А саме, у документах відсутня інформація про здійснення відносно громадянина Канади С.Шустера кримінального провадження, що є підставою для відмови у продовженні дозволу.

При цьому, звертаємо увагу на той факт, що у довідці, виданій Міністерством внутрішніх справ України, взагалі відсутня будь-яка інформація щодо наявності чи відсутності здійснення кримінального провадження відносно громадянина Канади С.Шустера. Таким чином, варто підняти питання стосовно належного виконання Міністерством внутрішніх справ України своїх завдань і функцій.

Разом із тим, вважаємо неприпустимою поведінку С.Шустера, ряду громадян України та народних депутатів України, які 26 квітня 2016 року з 15:00 заблокували роботу Київського міського центру зайнятості».

Нагадаємо, 25 квітня увечері «Детектор медіа» з посиланням на своє джерело в правоохоронних органах повідомив, що Київський міський центр зайнятості анулював Савіку Шустеру дозвіл на роботу в Україні.

26 квітня директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна повідомила «Детектору медіа», що Київський міський центр зайнятості в усній розмові підтвердив, що Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. За її словами, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його.

На запитання «Детектора медіа», чи є Савік Шустер фізичною особою – підприємцем (ФОП), пані Кармазіна відповіла: «У тому числі». На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: «Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально».

Фото - скріншот з ефіру «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3179
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду