«1+1» повідомляє, що на журналістів ТСН скоєно ще два напади біля Лаври у Києві (ВІДЕО)

«1+1» повідомляє, що на журналістів ТСН скоєно ще два напади біля Лаври у Києві (ВІДЕО)

21 Квітня 2016
2063

«1+1» повідомляє, що на журналістів ТСН скоєно ще два напади біля Лаври у Києві (ВІДЕО)

2063
20 квітня під час зйомок, що велися під стінами Києво-Печерської Лаври, було скоєно два напади на знімальні групи ТСН каналу «1+1».
«1+1» повідомляє, що на журналістів ТСН скоєно ще два напади біля Лаври у Києві (ВІДЕО)
«1+1» повідомляє, що на журналістів ТСН скоєно ще два напади біля Лаври у Києві (ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Знімальні групи ТСН фільмували про те, як другий день поспіль до резиденції намісника Лаври Павла (Московський патріархат) приїжджають гості на розкішних авто, аби привітати владику з ювілеєм, святкування якого триває з 19 квітня.

На першу знімальну групу ТСН, яка вдень працювала над сюжетом на території Лаври, напали охоронці одного з VIP-гостей владики.

«Побачивши журналістку і оператора, які вели законну зйомку у громадському місці, охоронець почав вдаряти по камері, намагаючись вибити її з рук оператора. Згодом до нього приєдналась ціла група чоловіків, які, не представляючись, погрожували знімальній групі, та перешкоджали її роботі», - повідомляє телеканал.

Другий напад на іншу знімальну групу ТСН дійснили помічники намісника Лаври Павла, які, під’їхавши на автомобілі класу «люкс», вдарили оператора дверима та з нецензурною лайкою кинулись до нього, аби вдарити по камері, стверджує телеканал. В результаті нападу чоловікам вдалося пошкодити об’єктив техніки і зірвати мікрофон, після чого нападники сховалися у корпусі, де знаходиться резиденція намісника Павла.

Після того, як журналіст та оператор викликали поліцію, до поліцейських вийшов інший чоловік, який заперечував напад, та умисно давав неправдиві показання представникам правоохоронних органів.

«Ми обурені нахабною та абсолютно неприйнятною поведінкою по відношенню до журналістів ТСН, яку ми спостерігаємо вже другий день поспіль на території Лаври. Ситуація, коли журналістам або пересічним громадянам наносять тілесні ушкодження, погрожують і ламають техніку не просто недопустима, а й ставить під питання моральні принципи подібних «священнослужителів». Прикриваючись духовними цінностями та церквою, ці люди дозволяють собі не лише словесні образи, а й  застосовують фізичну силу. Більше того, прикро, що таке відбувається під час Великого посту», - сказав директор департаменту новин «1+1» Сергій Попов.

Нагадаємо, 19 квітня під час зйомок сюжету про святкування дня народження намісника Києво-Печерської Лаври Павла невідомі особи погрожували журналістам ТСН каналу «1+1» та пошкодили авто. Журналісти викликали на місце події поліцію.

Як нагадує tsn.ua, намісник Києво-Печерської Лаври (Московський патріархат) Павло раніше мав конфлікти з журналістами, які намагались дізнатися про те, звідки в нього дорогі автівки. У 2011 році колишній журналіст «1+1» Михайло Ткач знімав сюжет про автопарк намісника Лаври, але останній всіляко перешкоджав роботі. Владика ображав журналіста, який, на його думку, був «одягнений як бомж» і порадив «піти взути нормальні туфлі». У 2012 році настоятель Лаври забрав в журналістки «Корреспондента» Ксенії Карпенко телефон під час розмови. Згодом техніку повернули, але останні відео були знищені.

 Фото: tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2063
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду