В НСЖУ відкрилася фотовиставка з унікальними кадрами аварії на ЧАЕС

В НСЖУ відкрилася фотовиставка з унікальними кадрами аварії на ЧАЕС

20 Квітня 2016
2814

В НСЖУ відкрилася фотовиставка з унікальними кадрами аварії на ЧАЕС

2814
20 квітня в Національній спілці журналістів України (НСЖУ) відкрилася виставка «Чорнобильська трагедія крізь об΄єктив часу», на якій представлено роботи київських журналістів, що безпосередньо були в епіцентрі подій під час аварії на Чорнобильській АЕС.
В НСЖУ відкрилася фотовиставка з унікальними кадрами аварії на ЧАЕС
В НСЖУ відкрилася фотовиставка з унікальними кадрами аварії на ЧАЕС

Проект презентували в рамках засідання секретаріату НСЖУ, повідомляє прес-служба Спілки.

Організаторами виставки стали НСЖУ та Київська регіональна організація Спілки. В експозиції використані знімки з фототеки «Укрінформу»,  Київської спілки журналістів та особистих фотоархівів. Їхніх авторів, зокрема, київських журналістів, з повним правом віднесли до чорнобильців-ліквідаторів. Вони спостерігали за ходом робіт, вели теле- і радіорепортажі за лічені метри від руїн енергоблока, спускалися в тунель під реактором, прокладений шахтопрохідниками, проводили зйомки з вертольотів, які зависали над зруйнованим реактором.

В експозиції виставки – лише невеличка частина з їхнього чорнобильського фотолітопису. Авторів ряду знімків Валерія Зуфарова, Ігоря Костіна, Івана Лисенка, Анатолія Піддубного, Володимира Репіка, Володимира Самохоцького уже немає серед живих.

У заході взяли участь Михайло Сорока, голова Київської організації НСЖУ; Станіслав Прокопчук, голова голова Асоціації журналістів-чорнобильців Київської організації НСЖУ; Анатолій Беляєв, співголова громадської організації контррозвідників Чорнобиля, генерал-майор; Василь Пясецький, фотокореспондент, працював у газеті «Комсомольское знамя»; Алла Малієнко, відповідальний секретар Київської організації НСЖУ.

На важливості проекту наголосив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, адже, за його словами, саме завдяки самовідданості і мужності журналістів світ міг дізнатися про страшні реалії аварії та її наслідки.  «Не так давно ми стали свідками того, як ризикували життям наші колеги, висвітлюючи події Майдану, ми знаємо, як ризикують вони зараз, перебуваючи на Сході. Так само в 1986 році наші колеги – по-справжньому мужні – ризикували життям, даючи інформацію про страшну аварію, яку радянська влада хотіла приховати від населення та міжнародної спільноти», – сказав Сергій Томіленко.

Нагадаємо, 15 березня в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відкрилася фотовиставка швейцарського фотографа Нільса Акерманна «Діти Чорнобиля виросли», яку приурочено до 30-річчя Чорнобильської катастрофи.

Над фотопроектом Нільс Акерманн працював протягом трьох років. В 2013-му він приїхав до України зняти її наймолодше місто – Славутич, але там зустріч дівчину Юлію, яка стала головною героїнею цієї фотоісторії. Фотограф надає слово українській молоді, яка будує своє майбутнє, водночас намагаючись виправити помилки попереднього покоління. Робота більшості героїв проекту пов’язана із будівництвом саркофагу над ЧАЕС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2814
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду