В Одесі депутат міськради погрожував розправою кореспонденту «Одеса-інформ»

20 Квітня 2016
841

В Одесі депутат міськради погрожував розправою кореспонденту «Одеса-інформ»

841
15 квітня в Одесі депутат міської ради від партії «Довіряй ділам» Андрій Кисловський погрожував кореспонденту ІА «Одеса-інформ» Олексію Чорному фізичним насиллям.
В Одесі депутат міськради погрожував розправою кореспонденту «Одеса-інформ»

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Інцидент стався в Одеській міськраді після засідання депутатської комісії з питань транспорту, яке журналістам та громадським активістам заборонили знімати.

Голова комісії Олена Фокіна пояснила свої вимоги тим, що депутатам необхідно поспілкуватись на «особисті» теми. Громадські активісти та представники ЗМІ відмовились виконати цю вимогу.

Як зазначає представник ІМІ, після словесної перепалки, депутат Одеської міськради від партії «Довіряй ділам» Андрій Кисловський погрожував кореспонденту ІА «Одеса-інформ» Олексію Чорному фізичним насиллям. Депутат підійшов до журналіста, сказавши: «Олексію, наступного разу будеш хамити, отримаєш п….лей». Зараз вирішується питання про судовий позов щодо цих погроз.

Нагадаємо,  юристи ІМІ у зв'язку з тим, що новосформовані міські ради по всій Україні почали масово обмежувати доступ журналістів на засідання в сесії, заявили, що органи місцевого самоврядування не мають права забороняти журналістам відвідувати засідання, а акредитація – це процедура для спрощення роботи журналістів, а не обмеження.

Відео: Олексій Чорний

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду