У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)

У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)

19 Квітня 2016
2182

У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)

2182
В окупованому Росіїєю Криму сьогодні, 19 квітня, пройшли обшуки в будинках ще двох журналістів, крім обшуку в Миколи Семени, про який стало відомо раніше.
У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)
У Криму російська ФСБ провела обшуки в трьох місцевих журналістів (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

За його інформацією, після обшуку, журналістів відвезли в управління російської ФСБ у Сімферополі.

«Обшук проведено у трьох кримських журналістів і їх вивозять в управління ФСБ. Це Леньяра Абібулаєва, Люманова Руслана і Микола Семена. По-моєму, Миколі Семені висуватимуть звинувачення», – сказав Еміль Курбедінов.

«Я перебуваю у будівлі ФСБ і чекаю, кого підвезуть і працюватиму», – додав він.

Адвокат також зазначив, що правозахисники пов'язують ці обшуки і затримання з «активною громадянською позицією з деяких питань».

Про обшуки у кримських журналістів також написав Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

«Російські силовики в окупованому Криму увірвались із обшуками до відомого кримського журналіста Миколи Семени, колишнього кореспондента української газети "День", а також до житла Леньяри Абібулаєвої, визнаного фотомайстра Криму», - написав він у Facebook. 

За словами журналістки Лілі Буджурової, обшук також пройшов у Руслани Люманової.

«Сьогодні провели обшуки у Миколи Семени, Леньяри Абібуллаєвої і Руслани Люманової.У Миколи вилучили техніку. На комп'ютері знайшли статті, написані для Крим.Реалії.  Обшук закінчено, наразі Семену вивозять на допит, ймовірно в ФСБ. Зв'язок телефоном з ним перервався», - написала Ліля Буджурова у Facebook.

Нагадаємо, російська ФСБ в окупованому Криму порушила кримінальну проти журналіста видання «Крим.Реалії» (проект української служби «Радіо Свобода») за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Кримський кореспондент російського каналу НТВ Олег Крючков стверджує, що обшук пройшов у журналіста «Крим.Реалії» Миколи Семени.

Про кримінальну справу щодо журналіста повідомила так звана «прокурор» Криму Наталія Поклонська: «Відносно журналіста видання порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 280.1 КК РФ. Цим журналістом була підготовлена й опублікована стаття, в якій наводяться висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому».

Як повідомляє видання «Крим.Реалії», керівництво «Радіо Свобода» перевіряє інформацію і наразі ситуацію не коментує. Кримські правозахисники повідомили, що також намагаються з'ясувати подробиці.

Микола Семена – кримський журналіст, який раніше працював на всеукраїнські видання «День» і «Дзеркало тижня», також є колишнім кореспондентом московського видання «Известия». Зараз перебуває на пенсії.

На фото - Еміль Курбедінов

Фото:«Крим.Реалії»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2182
Читайте також
09.05.2016 10:55
Александр Владимиров, для Lb.ua
1 312
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду