Пашинський після публікації «Європейської правди» почав тиснути на редакцію - Сидоренко

Пашинський після публікації «Європейської правди» почав тиснути на редакцію - Сидоренко

13 Квітня 2016
1784

Пашинський після публікації «Європейської правди» почав тиснути на редакцію - Сидоренко

1784
Редактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко заявляє, що народний депутат Сергій Пашинський (фракція «Народний фронт»), один з авторів законопроекту №4057 про позасудову конфіскацію, після публікації виданням критики Ради Європи на адресу свого законопроекту зателефонував до редакції і у грубій формі почав вимагати опублікувати іншу інформацію.
Пашинський після публікації «Європейської правди» почав тиснути на редакцію - Сидоренко
Пашинський після публікації «Європейської правди» почав тиснути на редакцію - Сидоренко

Про це Сергій Сидоренко написав у своєму Facebook.

За його словами, Сергій Пашинський зателефонував до редакції після публікації новини «Закон Пашинського про конфіскацію суперечить конвенції з прав людини - Рада Європи».

«Сьогодні ЄП опублікувала новину про висновок Ради Європи по законопроекту про позасудову конфіскацію. Я не вичитував його, маю купу інших справ, але проглянув наскрізно за висновками - там досить жорстка критика проекту. Нам надійшло - ми опублікували, тут все просто. А далі, до вашої уваги, два треки. Дуже скоро до нас зателефонував обурений Пашинський, який з першого слова почав мені хамити і звинувачувати, спершу навіть не назвавши себе. Дещо складно було з ним говорити після цього конструктивно, якщо чесно.  Нащо дзвонив - не знаю. Але каже, що хотів від нас публікації іншої думки», - написав редактор «Європейської правди».

Після цього до редакції зателефонував інший співавтор проекту  про позасудову конфіскацію, народний депутат Іван Вінник. «Але також до нас зателефонував Вінник, ще один співавтор законопроекту. І хоча я був реально вкрай зайнятий, з ним ми дуже конструктивно і досить стисло поспілкувалися. І за підсумками розмови з Вінником з'явилося, по суті, саме те, про що просив Пашинський. Більше того, я готовий ще й колонку Вінника опублікувати», - повідомив Сергій Сидоренко.

Йдеться про публікацію виданням «Європейська правда» новини «У комітеті Пашинського обіцяють змінити закон про конфіскацію за вимогами РЄ».

Сергій Сидоренко також закликав народних депутатів не вдаватися до хамства і тиску у спілкуванні із ЗМІ.

Нагадаємо, редактор «Європейської правди» також відгукнувся на коментар Міжнародного фонду «Відродження», який висловив розчарування з приводу реакції журналістів «Слідства.Інфо» на аргументовану критику їхнього розслідування щодо офшорних компаній Президента України Петра Порошенка.

«Вважаю що це - важлива заява. Будівництво відкритих, незалежних, але відповідальних медіа - непростий та тривалий шлях, і нам ще потрібно його пройти», - написав Сергій Сидоренко.

На фото - Сергій Пашинський

Фото: ipress.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1784
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду