На місці вбивства бізнесмена у Києві стався напад на журналіста НТН – відкрито провадження

На місці вбивства бізнесмена у Києві стався напад на журналіста НТН – відкрито провадження

8 Квітня 2016
2283

На місці вбивства бізнесмена у Києві стався напад на журналіста НТН – відкрито провадження

2283
6 квітня в Києві на бульварі Дружби Народів біля спортклубу, де сталося вбивство бізнесмена, невідомі напали на оператора телеканалу НТН Віталія Франзюка і пошкодили йому відеокамеру. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту.
На місці вбивства бізнесмена у Києві стався напад на журналіста НТН – відкрито провадження
На місці вбивства бізнесмена у Києві стався напад на журналіста НТН – відкрито провадження

Про напад на журналіста повідомляють видання LB.ua і сайт каналу НТН.

Як видно на відео каналу НТН, до відеооператора, який знімав роботу правоохоронців на місці злочину, підійшли невідомі і, закривши камеру руками, почали просити, а потім і вимагати припинити зйомку. Вони також заявили, що оператор повинен представитися їм і показати свідоцтво.

Оператор відповів, що він виконує свої професійні обов'язки, а свідоцтво має пред’являти тільки на вимогу поліції. Після цього невідомі спробували вирвати камеру з рук оператора.

«Людина абсолютно неадекватно починає ламати камеру, хапає мене за руки, виламуючи камеру з рук, починають мене тягнути сюди», - розповів Віталій Франзюк у сюжеті НТН.

Після того, як підійшли співробітники патрульної поліції, нападники пішли з місця події.

Як стверджує журналіст, інцидент відбувався на очах майора поліції Вадима Лазаренка, який начебто не запобіг протизаконним діям проти журналіста. Пізніше він заявив на камеру, що «нічого не бачив», і пообіцяв, що у оператора «приймуть заяву».

Постраждалий також пред’явив претензії співробітникам патрульної поліції, які заявили, що нападу не бачили, і підійшли тільки тоді, коли «камери вже була зламана».

Поліціянти також почали звинувачувати оператора у фабрикуванні звинувачення щодо бездії поліції. «Яку мету ви переслідуєте? Дати свій коментар під час зйомки на камеру, щоб потім виставити це зокрема за правду?», - заявив один з поліціянтів.

Він також заявив, що «не міг телепортуватись» і підійти раніше, коли нападники почали тягнути журналіста на очах у всіх присутніх на місці інциденту.

НТН повідомив, що апаратура телеканалу після нападу не працює. «Нині журналіст поїхав до поліції писати заяву про пошкодження його майна», - повідомив канал.

Водночас LB.ua повідомляє, що у потерпілого відеооператора лише через дві години прийняли заяву щодо дій невідомих, які підпадають під статті Кримінального кодексу про навмисне перешкоджання роботі журналіста (ст.171 КК України) і умисне пошкодження майна журналіста у зв'язку з виконанням ним професійної діяльності (ст.347-1 КК України).

Як дізнався «Детектор медіа» у Відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Києві, за заявою співробітника НТН Віталія Франзюка відкрито кримінальне провадження.

«За заявою співробітника НТН опитані всі сторони конфлікту. Встановлені особи, які начебто здійснили напад під час зйомки. Наразі з’ясовуються всі обставини інциденту – можливо, буде здійснено перекваліфікацію провадження», - повідомили у поліції.

Нагадаємо, 7 квітня Головне управління Національної поліції у місті Києві заявило про продовження слідчої перевірки за заявою про напад на журналістів програми «Секретні матеріали» каналу «2+2» і відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України за заявою щодо погроз та тиску, що здійснюється на креативного продюсера програми «Гроші» і шеф-редактора проектів журналістських розслідувань каналу «1+1» Олександра Дубінського.

Фото: скріншот ІМІ з відеосюжету НТН

Відео: НТН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2283
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду