Редакційна рада «Громадського ТБ» розглянула розслідування про офшори на предмет дотримання стандартів

Редакційна рада «Громадського ТБ» розглянула розслідування про офшори на предмет дотримання стандартів

5 Квітня 2016
7941

Редакційна рада «Громадського ТБ» розглянула розслідування про офшори на предмет дотримання стандартів

7941
Редакційна рада «Громадського ТБ» розглянула розслідування про офшори на предмет дотримання стандартів
Редакційна рада «Громадського ТБ» розглянула розслідування про офшори на предмет дотримання стандартів

5 квітня Редакційна рада «Громадського телебачення» відзначила суспільну важливість теми розслідування «Подвійне життя президента» та розглянула його на предмет дотримання редакційних стандартів, повідомляє сайт «Громадського телебачення».

На думку редакційної ради, сюжетна лінія подій в Іловайську (на якій акцентується в розслідуванні про офшорні компанії Петра Порошенка) важлива для повного розуміння контексту подій, наведених у розслідуванні. Але стилістика подачі розслідування та надмірне використання архівних кадрів подій на сході України відволікає глядача від суті розслідування про офшори президента, зміщує сприйняття у площину емоцій.

Більш детальні коментарі фінансистів та юристів могли б глибше розкрити та пояснити наведений у розслідуванні фактаж, вважають члени редакційної ради. Але автори програми «Слідство.Інфо» пояснили редакційній раді, що на момент підготовки матеріалу коментувати тему офшорів першої особи відмовилась значна частина експертів. Також автори розслідувань на засіданні редакційної ради пообіцяли оприлюднити додаткові документи, які підтвердять факти, наведені у розслідуванні.

«Громадське має стати майданчиком для пояснення змісту документів Panama Papers та якісної дискусії довкола теми офшорів перших осіб задля уникнення маніпуляцій та непорозумінь у медіа. Офшори – ключова тема для українського суспільства, це механізм, який систематично використовується українськими політиками та бізнесом задля уникнення оподаткування та приховування статків», - вважає редакційна рада «Громадського ТБ».

Нагадаємо, що 3 квітня на трьох каналах - «Громадському ТБ», «UA:Першому» та каналі «24» - було показано розслідування програми «Слідство.Інфо» (проект «Громадського ТБ») «Подвійне життя президента» із циклу «Офшори державного рівня» щодо офшорних компаній Президента України Петра Порошенка, яке викликало професійну дискусію.

У зв'язку з великим суспільним резонансом цього розслідування, яке вийшло в рамках міжнародного проекту ICIJ, Редакційна рада «Громадського ТБ» прийняла рішення розглянути цей матеріал 5 квітня на предмет дотримання редакційних стандартів.

За повідомленням «Громадського ТБ», редакційна рада – це дорадчий внутрішній орган «Громадського ТБ», який здійснює контроль за дотриманням редакційних стандартів, виконує функції омбудсмена всередині громадської організації, захищаючи права журналістів. Редакційна рада складається з шести співробітників «Громадського ТБ» та збирається за ініціативи членів самої ради у випадку виникнення питань, віднесених до її компетенції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7941
Читайте також
07.04.2016 16:26
Роман Кульчинський, Павло Солодько, для «Тексти.org.ua»
4 049
06.04.2016 11:00
Отар Довженко
8 550
04.04.2016 14:40
Наталія Лигачова
7 107
03.04.2016 20:04
Діана Дуцик
для «Детектора медіа»
3 489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду