На Рівненщині депутат райради звинуватила журналістку ZIK у підготовці замовного сюжету

На Рівненщині депутат райради звинуватила журналістку ZIK у підготовці замовного сюжету

29 Березня 2016
2033
29 Березня 2016
16:08

На Рівненщині депутат райради звинуватила журналістку ZIK у підготовці замовного сюжету

2033
На Рівненщині депутат районної ради Галина Лисак подала заяву до поліції на журналістку телеканалу ZIK Анну Махно і вимагає, щоб її притягли до відповідальності. Раніше репортерка звинуватила іншого депутата Зарічненської райради Анатолія Полюховича у причетності до незаконного видобутку бурштину.
На Рівненщині депутат райради звинуватила журналістку ZIK у підготовці замовного сюжету
На Рівненщині депутат райради звинуватила журналістку ZIK у підготовці замовного сюжету

Про це йдеться у сюжеті програми «Огляд дня» телеканалу ZIK.

26 березня у програмі «Погляд на тиждень» на ZIK вийшов сюжет під назвою «Битва за бурштин». Репортер Анна Махно розповіла про осіб у владі, які начебто причетні до незаконного видобутку бурштину.

До журналістки звернувся мешканець Новорічиці, який заявив, що депутат Зарічненської райради Анатолій Полюхович начебто намагався взяти під контроль нелегальний бізнес. Також інформатор надав аматорське відео приїзду депутата до села.

Журналістка звернулася по коментар до Анатолія Полюховича, аби почути його позицію. Звинувачення він відкинув і заявив, що намагався припинити беззаконня, та закликали селян ініціювати закон, за яким вони зможуть залишати собі 50 відсотків видобутого бурштину, а 50 відсотків отримуватиме держава. Депутат також стверджує, що його «замовили», а інформація мешканця села буцімто перекручена.

Депутат намагався перешкодити виходу сюжету в ефір і погрожував судом.  Згодом журналістці Анні Махно ZIK зателефонувала депутатка Рівненської райради Галина Лисак, яка повідомила, що відстоюватиме інтереси Анатолія Полюховича і звернеться з відповідною заявою до поліції.

«До поліції зі спецлінії «102» надійшло повідомлення 53-річної жительки села Новоукраїнка про те, що їй відома інформація щодо спілкування журналіста телеканалу ZIK з депутатом Зарічненської районної ради. Зі слів заявниці, журналіст звинувачувала депутата районної ради у покриванні незаконного видобутку бурштину», – повідомила прес-офіцер ГУ Нацполіції у Рівненській області Любов Гуда.

Галина Лисак звинувачує журналістку в підготовці замовного матеріалу. «Я думаю, що ця Махно проплачена спеціально, щоб робити такий компромат. Я як депутат, його колега не дозволю, щоб робити отаке свавілля. Це так з рук не зійде, я вам теж обіцяю. От приїде завтра Полюхович і будемо зустрічатися, вирішувати це питання. Ні. Будемо оскаржувати до суду», – заявила депутатка у телефонній розмові з представниками каналу.

28 березня журналістку ZIK Анну Махно викликали до поліції, аби вона дала пояснення стосовно заяви депутатки Галини Лисак. Водночас репортерка написала зустрічну заяву щодо надання проти неї неправдивої інформації та тиску під час виконання службових обов’язків.

«Чому у цій історії вигулькнула пані Лисак, та ще й у якості захисника інтересів депутата Полюховича – мені наразі невідомо. Утім, вважаю, що вона у своїй заяві до правоохоронних органів, поліції свідомо подала неправдиві данні щодо мене. Обурили слова щодо «продажності» мене як журналіста і замовного характеру матеріалу, це – повна нісенітниця. Думаю, що правоохоронні органи дадуть цьому належну оцінку», – заявила журналістка ZIK Анна Махно.

Нагадаємо, ведучий програми «Дістало!», яка виходила до березня на каналі ICTV, Віталій Ковач заявив, що кореспондентці програми з Рівного Тетяні Іванченко погрожували через сюжет про незаконний видобуток бурштину. «Ще "привіт" передавали нашій Тані Іванченко з Рівного після сюжету про бурштин. Сказали, щоб оглядалася. Ми повертаємось до часів махрового розквіту цензури і залякування журналістів», - заявив ведучий.

Фото: скрін відео ZIK

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду