В українсько-польському конкурсі журналістської майстерності переміг Єгор Воробйов

В українсько-польському конкурсі журналістської майстерності переміг Єгор Воробйов

29 Березня 2016
1548
29 Березня 2016
13:46

В українсько-польському конкурсі журналістської майстерності переміг Єгор Воробйов

1548
Український журналіст Єгор Воробйов став переможцем IV українсько-польського конкурсу журналістської майстерності за свій матеріал «Іловайськ. Репортаж з пекла». Премію журналістові було присуджено за дотримання журналістських стандартів у проведенні ґрунтовного журналістського розслідування.
В українсько-польському конкурсі журналістської майстерності переміг Єгор Воробйов
В українсько-польському конкурсі журналістської майстерності переміг Єгор Воробйов

Про це повідомляє сайт Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

Участь у конкурсі взяли 47 журналістів, які подали близько 100 робіт. Відтак, українські члени журі у складі 4 експертів обрали 15 кращих робіт, які були перекладені польською мовою та представлені на розгляд польської сторони журі. Враховуючи оцінки польських експертів Агнєшки Ромашевської та Збігнєва Рителя, було визначено переможця та присуджено дві почесні винагороди.

Переможець конкурсу Єгор Воробйов  отримає грошову винагороду у розмірі 3 000 польських злотих у Варшаві  у головному офісі Спілки журналістів Польщі.

У конкурсі також відзначено роботи Уляни Дрючкової за статтю «Командирський дерибан» та матеріал Роксоляни Остап’юк «Чому працює нелегальний азартний бізнес?». Вони  отримали спеціальні дипломи та запрошення на IV Українсько-польський форум журналістів, який відбудеться у вересні 2016 року в  Кизимежі-Дольному (Польща).

Ще 13 фіналістів отримають почесні відзнаки за якісну журналістську роботу, серед них: Юлія Абібок, Ольга Боглевська, Ірина Виртосу, Назарій Вівчарик, Ірина Жук, Тарас Зозулінський, Олена Коркодим, Ірина Макарчук , Валерія Мальченко, Євгенія Мотревська, Олена Халімон, Людмила Щекун, Ганна Чуприна.

«Провідна тема конкурсних робіт – боротьба із несправедливістю. Також наші колеги подають свої “фронтові” роботи. Це все – прикмета нинішніх часів», – зазначає член журі, перший секретар Національної Спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко.

Нагадаємо, що польсько-український конкурс журналістської майстерності вперше було проведено у 2012 році, тоді на конкурс подали 43 роботи від 21 учасника. У 2014 році було вже 59 учасників та близько 120 робіт. Переможцями попередніх років стали Ольга Кашпор, Юлія Абібок, Валентина Куц, Анна Бабінець, Ірина Федорів, Тарас Зозулинський, Сергій Андрушко, Катерина Каплюк, Володимир Торбіч.

25 серпня 2014 року журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов, оператор «Еспресо TV» Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю»  Ростислав Шапошніков  потрапили  в оточення біля міста Іловайська (Донецька область). 2 вересня стало відомо, що російські військові відпустили Ростислава Шапошнікова та Тараса Чкана. Єгор Воробйов з невідомих причин залишився в полоні. Його передали в терористичну організацію «ДНР», де його били і зламали руки.

7 жовтня2014 року, після 38 днів полону Єгора Воробйова звільнили з полону, обмінявши його в числі кількох інших полонених українців на двох представників терористичної організації «ДНР».

29 листопада минулого року телеканал «Еспресо TV» у щотижневій програмі «Репортажі та розслідування» показав прем'єру фільму Єгора Воробйова «Іловайськ: репортаж із пекла».

Фото - скрін відео «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1548
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду