Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на Миколу Княжицького

Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на Миколу Княжицького

28 Березня 2016
3389
28 Березня 2016
20:15

Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на Миколу Княжицького

3389
Екс-головний редактор ТОВ «НІС» (телеканал «Інтер») та екс-генеральний продюсер каналу NewsOne Лаврентій Малазонія подав заяву до Солом’янського райвідділку Нацполіції про порушення кримінального провадження стосовно народного депутата Миколи Княжицького, щоб той довів, хто писав розписку про те, що нібито Малазонія взяв гроші за розміщення замовного матеріалу на каналі NewsOne
Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на Миколу Княжицького
Лаврентій Малазонія подав заяву до поліції на Миколу Княжицького

У коментарі «Детектору медіа» Лаврентій Малазонія зазначив, що він подав заяву про вчинення кримінального правопорушення щодо підробки документа, а саме, розписки від його імені з метою його компрометації та обвинувачення в отримання неправомірної вигоди. У заяві він просить правоохоронні органи встановити особу, яка склала розписку від його імені. 

«Я дуже сподіваюся, що поліція нарешті розслідує цю справу і з'ясує, чи власноруч писав нардеп від “Народного фронту” Княжицький цю славнозвісну розписку. До речі, нагадаю, що у відомстві однопартійця Авакова, куди Княжицький начебто її і відніс, розписку шукали майже рік. Потім намагалися тихо закрити справу. А коли не вдалося, то тиснули на суд, щоб не задовольнили мій позов.

Тепер, на мою думку, Княжицький має пройти експертизу (як пройшов її я), яка встановить: він писав ту розписку чи ні. А потім - пояснити, чому вона з'явилася одразу після серії сюжетів про рейдерство телеканалу ТВi цим “розписним патріотом” під патронатом режиму Януковича. Питань буде багато. І щодо дерибану телеканалу ТВi, і щодо можливих незадекларованих закордонних рахунків, і, якщо вони є, про походження цих грошей. Багато буде питань! Сподіваюся, що відповіді він не уникне, незважаючи на депутатську недоторканність», – сказав Лаврентій Малазонія.

За словами Малазонії, подання даної заяви про вчинення кримінального правопорушення зумовлено необхідністю вжиття правоохоронними органами правових заходів по встановленню невідомих осіб, дії яких були направлені на умисне перешкоджання його законній професійній діяльності як головного редактора НІС телеканалу «Інтер».

Нагадаємо, 30 травня 2014 року Лаврентій Малазонія звернувся в Солом’янський районний суд м. Києва з позовом до Миколи Княжицького, ТОВ «Новини-ТВ», про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Малазонія пояснив, що позовні вимоги обґрунтовувалися тим, що 24 квітня 2014 року о 10 годині 52 хвилини на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook народний депутат Княжицький поширив інформацію про те, що «в офісі Партії регіонів активісти знайшли розписки деяких журналістів, а також менеджерів каналу “Інтер” за отримані хабарі, якими оплачувалися негативні сюжети про Тимошенко, інших політиків. Ці розписки і звіти сьогодні планувалося оприлюднити на Еспресо Телеканал».

«Об 11 годині 44 хвилини на цій же сторінці в соціальній мережі Facebook Княжицьким М.Л. з коментарем “А ось і анонс” першим викладено текст розписки, датованої 29 жовтня 2010 року, в якій відображено, що Лаврентій Малазонія отримав 14400 доларів США за підготовку сюжетів на каналі NewsOne. Після вказаної розписки містився текст “Люди з команди “Інтера” отримували гроші від Януковича з ...espresso.tv”.

24 квітня 2014 року об 11 годині 26 хвилин на сайті порталу телеканалу «Еспресо ТV» опубліковано статтю під заголовком “Люди з команди “Інтера” отримали гроші від Януковича за розміщення матеріалів проти Тимошенко (ДОКУМЕНТИ)”. У тексті публікації зазначено про те, що “в розпорядженні “Еспресо ТV” опинилися документи, які зберігалися в Межигір'ї і підтверджують, що люди з команди Льовочкіна на “Інтері” отримували величезні гонорари за матеріали проти опозиції”. У цій статті також міститься зображення тексту розписки, аналогічного тому тексту розписки, який був викладений Княжицьким М.Л. на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook», – сказав Лаврентій Малазонія.

Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року у справі №760/11535/14-ц цивільний позов задоволено частково; визнано недостовірною та такою, що принижує честь, гідність та ділову репутацію Малазонії Л.Т. інформацію, яка була поширена 24 квітня 2014 року на сайті порталу телеканалу «Еспресо.ТV»; зобов’язано ТОВ «Новини-ТВ» спростувати поширену недостовірну інформацію.

Ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 16 грудня 2015 року у справі №760/11535/14-ц рішення Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року залишено без змін. 

У процесі судового розгляду ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 24 лютого 2015 року у справі №760/11535/14-ц було призначено почеркознавчу експертизу. Проведення зазначеної експертизи доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (м. Київ, вул. Смоленська, 6).

Лаврентій Малазонія надав «Детектору медіа» копію висновку експертів за результатами проведення судово-почеркознавчої експертизи від 30.10.2015 року №4960/4961/15-32, якою встановлено:

«1. Підпис від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконано рукописним способом без попередньої технічної підготовки та технічних засобів.

  1. Рукописний текст розписки від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконаний не Малазонією Лаврентієм Теймуразовичем (зокрема, з навмисним зміною ознак власного почерку),а іншою особою.
  2. Підпис від імені Малазонії Л.Т. в розписці від його імені про отримання грошей від 29 жовтня 2010 року виконаний не Малазонією Лаврентієм Теймуразовичем, а іншою особою». 

Малазонія звернув увагу, що в апеляційній інстанцій ні Микола Княжицький, ні ТОВ «Новини-ТВ» («Еспресо ТВ») не заперечували щодо обставин, які встановлені у висновку експертів, та не подавали клопотання про проведення додаткової або повторної почеркознавчої експертизи. 

«Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 25 листопада 2014 року у справі №760/11535/14-ц залишеного без змін ухвалою Апеляційного суду м. Києва від 16 грудня 2015 року встановлено, що розписка, яка була опублікована телеканалом «Еспресо ТВ» (ТОВ «Новини-ТВ») та розміщена в соціальній мережі Facebook народним депутатом Княжицьким М.Л., мною не складалась та не підписувалась, грошові кошти, вказані у ній як розрахунок за підготовку будь-яких матеріалів (сюжетів) на користь засобів масової інформації (у тому числі, каналу NewsOne), мною не отримувались», – додав Лаврентій Малазонія.

Народний депутат Микола Княжицький у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що він нічого не знає про заяву, яку Лаврентій Малазонія подав до поліції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду