Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівським виданням

Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівським виданням

28 Березня 2016
2082
28 Березня 2016
15:18

Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівським виданням

2082
30 березня Бердичівський міжрайонний суд розглядатиме справу про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди за позовом голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської до видання «Бердичівський погляд».
Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівським виданням
Голова Житомирської облради Анжеліка Лабунська судиться з бердичівським виданням

Про це повідомляє видання «Житомир.info».

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є рішення Бердичівського суду від 10 березня 2016 року про відкриття провадження у цій цивільній справі. Пані Лабунська вимагає компенсацію в розмірі 100 тис. гривень.

25 березня головна редакторка «Бердичівського погляду» Віта Ковтонюк у публікації на сайті видання зазначила, що розцінює позов пані Лабунської як втручання в діяльність засобів масової інформації та обмеження свободи слова. Вона поінформувала, що звернулася до Правління Бердичівської міськрайонної організації НСЖУ з проханням підтримати редакцію, допомогти виданню заручитися інформаційної та юридичною підтримкою, ініціювати звернення до депутатів і самої голови Житомирської облради. Одним з пунктів також було забезпечити інформаційну підтримку в об'єктивному висвітленні перебігу судового засідання.

«Правління Бердичівської міськрайонної організації підтримало дане звернення частково, щодо останньої пунктів, тобто, висвітлення ходу судового засідання. Що ж стосується інших позицій, то думка моїх колег було одностайним: суд дасть правову оцінку даної проблеми. Адже мені, як редактору, ніхто не погрожує фізичною розправою, не робить прямий моральний тиск. Виходить, що судове засідання і стягнення з редакції та автора солідарно 100 000 гривень ніяк не впливає? Та й сам голова правління Денис Заремський (Голова Правління Бердичівської міськрайонної організації НСЖУ – ДМ.) зазначив, що ми намагаємося перетворити судове засідання в фарс, втягуємо в це Союз і робимо ажіотаж на рівному місці», - пише пані Ковтонюк.

Редакторка «Бердичівського погляду» також зазначила, що приводом для позову пані Лабунської стала стаття «Післясмак виборах-2015 варто або« ХІД КОНЕМ »по-Бердичівської». У публікації наводиться лист вчителя фізкультури ЗОШ №4 м.Житомир Валентина Ганоля, в якій він «у властивому йому стилі дозволив собі написати про високопоставленого чиновника області, її політичну діяльність в сатиричному стилі, використовуючи крилаті вислови, алегорію та фразеологізми».

Нагадаємо, в листопаді минулого року в.о. голови Житомирської обласної організації політичної партії «Батьківщина» Анжеліка Лабунська та кандидат на посаду міського голови Любов Цимбалюк вимагали  спростувати матеріал , у якому дослівно цитується повідомлення з сайту МВС.

Фото - «Житомир.info»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду