Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання

Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання

14 Березня 2016
1478
14 Березня 2016
13:25

Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання

1478
13 березня головного редактора російської опозиційної газети «Псковская губерния» Дениса Камалягіна було депортовано з території так званої «ДНР». Причина видворення – начебто «відсутність громадянської акредитації».
Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання
Сепаратисти депортували з «ДНР» журналіста опозиційного російського видання

Про це повідомляє російське інтернет-видання MR7.ru.

«Дениса Камалягіна депортують з території ДНР. Прийшли о 6 ранку в хостел. Вилучено носії інформації», - написав у своєму Тwitter екс-директор газети «Псковская губерния» Олександр Захаров.

Денис Камалягін приїхав на Донбас 10 березня, а вже 13-го вранці був затриманий. Співробітники так званої служби безпеки сепаратистів «МДБ» вилучили електронні носії інформації та очистили картки пам'яті.

Пізніше в «МГБ» «ДНР» назвали в якості підстави для депортації головного редактора російської газети «відсутність громадянської акредитації, без якої журналісти нібито не можуть перебувати в ДНР». Таке повідомлення з'явилося в офіційному Тwitter видання.

Як повідомив MR7.ru засновник газети, російський опозиційний політик Лев Шлосберг, журналіст Денис Камалягін зараз в безпеці, їде потягом до Москви. Всі подробиці його відрядження в Донецьк обіцяють опублікувати в газеті «Псковская губерния». «Я радий, що все завершилося без фізичних наслідків», - сказав політик.

Денис Камалягін підтвердив, представники «МГБ» «ДНР» «коректно поводилися», хоча були в курсі, хто до них потрапив і зачитували йому уривки зі статей, що виходили в «Псковской губернии».

Нагадаємо, що російський тижневик «Псковская губерния» першим опублікував відомості про можливу участь російських військовослужбовців в бойових діях на Донбасі – зокрема 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії ВДВ. Газета неодноразово публікувала матеріали про це, зокрема були знайдені могили імовірно загиблих десантників на кладовищі в Вибутах та інших кладовищах під Псковом.

26 серпня 2014 року журналістів, які намагалися добути інформацію про псковських десантників, затримали. Спочатку на кладовищі нападу невідомих в спортивних костюмах зазнали журналісти «Новой газеты» Ніна Петлянова, сайту «Фонтанка.ру» Ірина Тумакова, каналу «Дождь» Володимир Роменський і «Российской планеты» Ілля Васюнін.

Ввечері 26 серпня 2014 року двоє молодих людей затримали на кладовищі в Вибутах головного редактора ІА «Телеграф» Сергія Ковальченка і фотографа Сергія Зоріна. Вони відібрали фотоапарат, в якому зберігалися знімки могил похованих 25 серпня - ймовірно колишніх російських військовослужбовців.

29 серпня 2014 року невідомі напали на депутата Псковських обласних зборів Льва Шлосберга. В результаті нападу він був госпіталізований, у нього діагностували струс головного мозку, часткову втрату пам'яті, перелом носа і множинні гематоми. Напад стався через кілька годин після того, як Лев Шлосберг в ефірі радіостанції «Эхо Москвы в Пскове» розповів про так званий «секретний похорон псковських десантників». Розслідування нападу на політика було призупинено в грудні 2014 року через «відсутність підозрюваних осіб».

Фото - MR7.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду