Прокуратура у Сумах почала розслідувати погрози правоохоронців журналістці Олені Адаменко

Прокуратура у Сумах почала розслідувати погрози правоохоронців журналістці Олені Адаменко

10 Березня 2016
2175
10 Березня 2016
14:58

Прокуратура у Сумах почала розслідувати погрози правоохоронців журналістці Олені Адаменко

2175
Прокуратура Сумської області розпочала досудове розслідування за фактом організації посадовими особами правоохоронних органів загроз або насильства щодо журналістки каналу «UA: Суми» Олени Адаменко (ч. 3 ст. 27 / ч. 3 ст. 345-1 УК Украины).
Прокуратура у Сумах почала розслідувати погрози правоохоронців журналістці Олені Адаменко
Прокуратура у Сумах почала розслідувати погрози правоохоронців журналістці Олені Адаменко

Про це повідомляє видання «Данкор» з посиланням на повідомлення прокуратури Сумської області.

Підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало повідомлення журналістки Олени Адаменко під час Антикорупційного форуму в Сумах 4 березня. За її словами, керівний склад Головного управління Національної поліції Сумської області, а також працівник прокуратури готують на неї замах.

«Мене попередили, що правоохоронці, а саме керівний склад Головного управління Національної поліції Сумської області, а також працівник прокуратури, який має тісні зв’язки з київськими бізнесменами, готують замах на мене. У мене є інформація про те, що ці люди вже найняли наркомана, який має напасти на мене ззаду, вдарити трубою по голові. Труба обов’язково має бути загорнута у газету, яку потім він має спалити.

Я хочу, користуючись можливістю, звернутись до всіх працівників прокуратури, Національної поліції, митниці, бо ми знаємо, що вони також до цього причетні, з офіційною заявою. Наразі не лише співробітники СБУ та ваші колеги проводять розслідування, ми з колегами також працюємо і в нас уже є деяка інформація. І якщо зі мною, моєю родиною щось трапиться, або трапиться з моїми колегами, які займаються також цими розслідуваннями, то ви не лише будете позбавлені своїх посад. Я думаю, що зробимо все, щоб ви зайняли своє місце у слідчих ізоляторах, а потім – у виправних колоніях», - заявила Олена Адаменко.

Наразі проводиться перевірка оприлюднених журналісткою фактів.

Нагадаємо, 24 лютого журналістка каналу «UA: Суми» повідомила  що їй погрожують розправою за журналістські розслідування щодо нелегальних бензозаправок. Погрози надійшли на її електронну пошту.

Генеральний директор каналу «UA: Суми» Микола Чернотицький також пов’язує погрози журналістці із розслідуваннями щодо нелегальних заправок. Він припускає, що погрози надійшли після двох сюжетів телеканалу «Під прицілом. “Ганьба сумської міліції”» та «Викрили ще одну нелегальну заправку у Сумах». Останній матеріал вийшов в ефір 23 лютого. За його словами, Олена Адаменко звернулася із заявою про погрози в СБУ.

25 лютого радник міністра  внутрішніх справ України Михайло Апостол повідомив, що за фактом погроз журналістці в поліції відкрите кримінальне провадження. З метою забезпечення безпеки Олені Адаменко надана охорона. Хід розслідування кримінальної справи перебуває на особистому контролі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і керівника Головного управління Національної поліції області Миколи Лушпієнка.

Михайло Апостол зазначив також, що задоволений роботою правоохоронців і запевнив, що найближчим часом розслідуванню резонансної справи буде завершено.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду