На конкурс «Честь професії-2016» надійшло понад 900 робіт

На конкурс «Честь професії-2016» надійшло понад 900 робіт

2 Березня 2016
2671

На конкурс «Честь професії-2016» надійшло понад 900 робіт

2671
Оргкомітет VIІ конкурсу професійної журналістики «Честь професії» повідомляє про завершення прийому робіт в основні номінації. Зареєстровано 912 робіт – на 285 більше, ніж минулого року.
На конкурс «Честь професії-2016» надійшло понад 900 робіт
На конкурс «Честь професії-2016» надійшло понад 900 робіт

«Честь Професії» – це національний щорічний конкурс професійної журналістики, який всьоме поспіль проводять Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ). Конкурс проводиться у п’яти основних номінаціях.

Найбільша кількість матеріалів у цьому році була подана у номінацію «Краще подання складної теми» – 164 роботи. У номінації «Кращий матеріал з громадянською позицією» змагаються 143 роботи. Прагнуть визнання в номінації «Краще подання резонансного матеріалу» -  110 робіт. За перемогу в номінації «Краще журналістське розслідування» змагатиметься 91 робота.

72 молодих авторів подали свої роботи в номінацію «Надія журналістики». Одна з них – Катерина Костецька, позаштатна журналістка газети «Жмеринська газета». «Для мене велика честь, що мою роботу оцінюватимуть справжні професіонали. Переконана, що участь у конкурсі "Честь професії" дає можливість підвищити свій професійний рівень написання матеріалів», - сказала вона.

У запроваджену в цьому році Наглядовою радою конкурсу «Честь професії» спеціальну номінацію «За людяність в нелюдяні часи» приймались журналістські роботи, які сприяють становленню культури толерантності в нашому суспільстві.

Окрім цього, національний конкурс професійної журналістики «Честь Професії» у 2016 році має спеціальну номінацію «Будуємо нову Україну разом», ініційовану Представництвом Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні. В цю номінацію було подано практично стільки ж робіт, скільки в найбільш популярну основну номінацію «Краще подання складної теми», – 152 роботи.

Сьомий раз поспіль нагороду за «Матеріал, що надихає до створення власного бізнесу» отримає один з 76 претендентів.

З кожним роком кількість робіт, поданих до участі в конкурсі, зростає, але вперше за 7-річну історію  кількість заявок впритул наблизилася до тисячі.

«Цьогорічний рекорд – 912 журналістських робіт, які змагаються за визнання найкращими – дуже надихаючий сигнал. Ми – УАВПП, НАМ та Наглядова рада – створюючи конкурс «Честь професії», мріяли про те, що участь, боротьба за перемогу та вихід у фінал будуть визнані українськими журналістами як сильний мотив та гарний стимул. Вважаю важливим відзначити, що все більше журналістів, які вибороли перемогу у попередні роки, публічно пишаються цим. Така довіра тільки підвищує цінність перемоги. А збільшення кількості робіт з року в рік – дуже точний та чутливий індикатор динаміки довіри до конкурсу та прагнення як мінімум увійти у шорт-лист, а краще – перемогти», – сказав генеральний директор УАВПП Олексій Погорелов.

Усі зареєстровані на конкурс роботи, новини, положення про конкурс та іншу інформацію можна знайти на офіційному сайті конкурсу. Окрім офіційного сайту, стежити за новинами можна на сторінці конкурсу в Facebook.

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2016» підтримують: Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (The Swedish International Development Cooperation Agency); проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID); Програма розвитку ООН в Україні; Система компаній «Кока-Кола в Україні»; компанія «Емвей Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2671
Читайте також
19.04.2016 13:05
Богдан Кутєпов
для «Детектора медіа»
4 163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду