Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач отримав погрози

Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач отримав погрози

1 Березня 2016
10685

Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач отримав погрози

10685
Ведучий програми «Дістало!», яка виходила до березня на каналі ICTV, Віталй Ковач заявив у своєму Facebook, що йому погрожують.
Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач отримав погрози
Ведучий програми «Дістало!» Віталій Ковач отримав погрози

Цю інформацію він підтвердив особисто «Детектор медіа».

За словами Віталія Ковача, йому зателефонував чоловік, що назвався «Миколою з передової». Він заявив, що якщо «про нашого генерала Ткачука вийде сюжет в ефір, то ми з хлопцями приїдемо і тобі голову відріжемо. І ти не забувай, шо в тебе є син, то він також піде служити в АТО», а також активно вживав нецензурну лексику.

У сюжеті «Справедливість від Міноборони: начальникам – все, солдатам – нічого» програми «Дістало!» розповідалося, що генерал-лейтенант, керівник Національної академії сухопутних військ Павло Ткачук, отримавши від держави дві квартири та гараж, начебто все одно перебуває в черзі військовослужбовців на поліпшення житлових умов. Журналісти дізналися, що пан Ткачук прописаний в гуртожитку, а мешкає в котеджі за містом.

У коментарі «Детектору медіа» Віталій Ковач повідомив, що не звертався в поліцію за фактом погроз і не планує.

«Я розумію, що це все одно нічого не дасть. Я не вперше отримую погрози, пов’язані з роботою і, чесно кажучи, вже до них звик. Така відкрита погроза по телефону не буде реалізована, треба боятися тих, хто затаївся. Я думаю, ті, кому треба, в тому числі наші вельмишановні високопосадовці, прочитали цей пості і взяли до відома в разі чого», - зазначив ведучий.

Пан Ковач також розповів, що погрози команда програми «Дістало!» отримує фактично щотижня – телефоном, електронною та звичайною поштою. 

«Ще "привіт" передавали нашій Тані Іванченко з Рівного після сюжету про бурштин. Сказали, щоб оглядалася. Ми повертаємось до часів махрового розквіту цензури і залякування журналістів», - заявив ведучий.

Нагадаємо, випуск від 29 лютого став останнім в історії програми «Дістало!» під керівництвом Олександра Семирядченка. Пан Ковач зазначив, що дотепер їх працівники не мали часу шукати роботу, але відкриті до пропозицій. Деякі телеканали запрошують на роботи по декілька журналістів з колективу «Дістало!», але команда хотіла б працювати разом.

18 лютого стало відомо, що керівник департаменту спеціальних проектів телеканалу ICTV Олександр Семирядченко та близько 10 журналістів програми «Дістало!», які працюють в його команді, звільняються з ICTV.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10685
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду