Журналістка «Української правди» пов’язує заборону в’їзду до Криму із депортацією Столярової

Журналістка «Української правди» пов’язує заборону в’їзду до Криму із депортацією Столярової

26 Лютого 2016
1280

Журналістка «Української правди» пов’язує заборону в’їзду до Криму із депортацією Столярової

1280
Журналістка «Української правди» Анастасія Рінгіс вважає, що заборона Росією на її в'їзд до Криму до 2020 року пов'язана з депортацією з України колишньої креативної продюсерки «Подробностей недели» на «Інтері» Марії Столярової.
Журналістка «Української правди» пов’язує заборону в’їзду до Криму із депортацією Столярової
Журналістка «Української правди» пов’язує заборону в’їзду до Криму із депортацією Столярової

Про це повідомляє кримськотатарське видання «15 минут».

«Я думаю, що це «ответка», тому що три дні тому у них не було до мене запитань, а тепер з'явилися. Я зараз думаю, що легко відбулася. Якби я зробила те, що планувала, - я хотіла проїхатися по кримськотатарським селах, де зараз відбуваються репресії, - то, напевно, взагалі б не виїхала з Криму», - розповіла Анастасія Рінгіс в коментарі сайту «15 минут».

За словами журналістки, на адміністративному кордоні з Кримом, її зупинили представники російської окупаційної влади і почали посилено перевіряти документи.

«Мені кажуть: "У вас, здається, є погана особа з тим самим прізвищем". Я кажу: цікаво, що це за "погана особа"? Просто у мене рідкісне прізвище. Офіцер каже: "Почекайте, постійте, зараз з'ясуємо. Чомусь там у вас стоїть «відмова про в'їзд»". Ми стояли півгодини. На тому митному пункті не було людини, яка б не подивилася мій паспорт. Я вже почала приколюватися, що ж я такого цікавого зробила? Кажу їм, ви б не могли поставити мене до відома, що відбувається? Мені відповідають: "Вам відмовлено у в'їзді". Я запитала, які підстави для відмови? Вони відповідають: "Це необхідно для обороноздатності і безпеки держави, або громадського порядку, або здоров'я населення"», - повідомила Анастасія Рінгіс.

Потім, після оформлення додаткових документів, у журналістки відбулась тригодинна розмова з співробітником ФСБ.

«Він питає: чому у вас такий безлад в країні? Я йому кажу: які у вас джерела інформації? Звідки ви зробили такий висновок? Він мені: у вас же люди виходять на Майдан? Я відповідаю: у нас люди постійно виходять на Майдан, ми весь час перебуваємо в дискусії. Одним словом, він тягнув час, давав помилкову надію, що рішення буде переглянуто. Я йому сказала, що їду до хворого батька, що можу зателефонувати йому і дати трубку. В кінці бесіди він мені каже: ну ми ж з вами люди маленькі... А я йому: ви, може, і маленький, а я представляю небезпеку для обороноздатності Російської Федерації. Так, що, вибачте, поруч зі мною не стоїте!», - розповіла журналістка.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму заборонила в'їзд до Криму журналістці «Української правди», кримчанці Анастасії Рінгіс до 2020 року. Про заборону в’їзду їй повідомили під час проходження КПП «Чонгар» на шляху до окупованого півострова у четвер, 25 лютого. Повідомлення про заборону на в'їзд журналістці оголосили співробітники ФСБ РФ. Анастасія Рінгіс родом з Гурзуфа (АР Крим), її батьки проживають зараз в окупованому Криму.

СБУ заборонила в'їзд до України на п’ять років колишній креативній продюсерці ТОВ «НІС» Марії Столяровій. Пані Столярова вже залишила Україну і в коментарі ЗМІ заявила, що зробила це через погрози в соціальних мережах.

 

На фото - Анастасія Рінгіс. Фото: «15 минут»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1280
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду