Екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін подав позов проти «Української правди»

Екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін подав позов проти «Української правди»

25 Лютого 2016
2561

Екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін подав позов проти «Української правди»

2561
Колишній перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін, який зараз перебуває у міжнародному розшуку, подав позов проти інтернет-видання «Українська правда» про «захист честі, гідності і ділової репутації».
Екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін подав позов проти «Української правди»
Екс-заступник генпрокурора Ренат Кузьмін подав позов проти «Української правди»

Оголошення про виклик на судове засідання за позовом Рената Кузьміна, який розглядатиме Печерський суд Києва, опубліковане у київській газеті «Хрещатик», повідомляє у Facebook головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик.

«Той самий Ренат Кузьмін викликає в суд у справі про захист честі і гідності. Кузьмін. Честь. Гідність. Перечитую. Один з архітекторів режиму Януковича, якщо ви раптом забули. До речі, привід по посиланню. Ще літний текст Матвія Никитіна "Спритність рук. Як Генпрокуратура розвалила справу Кузьміна"», - написала вона.

«Ренат Кузьмін був першим заступником генпрокурора Віктора Пшонки і очолював Головне управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ з 2010 по 2015 роки. Під його керівництвом управління з розслідування фабрикувало справи стосовно колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, міністра оборони Валерія Іващенка, міністра економіки Богдана Данилишина, міністра природних ресурсів Георгія Філіпчука, заступник міністра юстиції Анатолія Макаренка, заступника голови "Нафтогаз України" Ігоря Діденка та інших», - йдеться статті «Української правди», опублікованій 21 вересня 2015 року.

«Ренат Кузьмін вважається головним організатором терору політичних опонентів і неугодних бізнесменів режиму Януковича. Правоохоронні органи, як і суди, він використовував, щоб фабрикувати цілі тонни кримінальних справ, і кидати незаконно засуджених людей - від пересічних громадян до екс-прем'єра, за ґрати», - йшлося у вступі до статті.

У вересні 2015 року адвокат Рената Кузьміна Андрій Федур сказав кореспонденту «Української правди», що його підзахисний знаходиться в Україні, незважаючи на те, що оголошений у розшук. «Я маю на увазі не Крим, і не окуповану частину Донбасу - на нашій території», - сказав захисник.

Ренат Кузьмін, за словами адвоката, у вересні 2015 року звернувся з офіційним листом до генпрокурора Віктора Шокіна, пропонуючи дати свідчення, якщо йому забезпечать «особисту фізичну безпеку». У листопаді минулого року пан Кузьмін звинуватив генпрокурора в організації політичних переслідувань.

Перше засідання Печерського райсуду за позовом Рената Кузьміна до «Української правди» призначене на 11 березня.

 

Фото - aif.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду