Поліція розслідує викрадення журналіста «17-го каналу» й напад на офіс цього каналу (ДОПОВНЕНО)

Поліція розслідує викрадення журналіста «17-го каналу» й напад на офіс цього каналу (ДОПОВНЕНО)

22 Лютого 2016
2182

Поліція розслідує викрадення журналіста «17-го каналу» й напад на офіс цього каналу (ДОПОВНЕНО)

2182
Столична поліція розпочала розслідування за фактом перешкоджання професійній діяльності та викрадення журналіста «17-го каналу» Андрія Павловського, а також напад та пограбування офісу цього інтернет-телеканалу.
Поліція розслідує викрадення журналіста «17-го каналу» й напад на офіс цього каналу (ДОПОВНЕНО)
Поліція розслідує викрадення журналіста «17-го каналу» й напад на офіс цього каналу (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє Відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Києві.

20 лютого журналісти «17 каналу» заявили про напад на їхню знімальну групу на Майдані Незалежності, звідки вони здійснювали трансляцію наживо, зокрема – акцій, організованих правими силами.

«Зі слів потерпілого, під час підготовки сюжету та спроби запису інтерв’ю невідомі особи перешкоджали йому, потім примусово посадили в автомобіль, а через деякий час відпустили», - повідомляє поліція.

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) та ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення та затримання осіб, причетних до вчинення цих правопорушень.

Станом на ранок 22 лютого поліція повідомила, що правоохоронці встановили одного з підозрюваних. «Йому оголосили про підозру у скоєнні правопорушення відповідно до ч. 2, ст. 146 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу — тримання під вартою», - заявили поліції.

Крім того поліція розслідує також напад на редакцію «17-го» каналу. Згідно заяв працівників інтернет-каналу, у ніч з 20 на 21 лютого на офіс телеканалу по вул. Мельникова в Києві напали невідомі. Канал опублікував відео, на якому охоронець розповів, що нападників було близько 15, і вони побили його колегу. На відео видно виламані замки, пошкоджений сервер. Співробітники каналу в соціальних мережах заявили про викрадення деякої техніки.

У Головному управлінні Національної поліції в Києві зазначили, що більше десятка молодиків у камуфльованій формі та балаклавах пошкодили майно та викрали комп’ютерну техніку телеканалу.

«Двоє охоронців, які знаходилися на добовому чергуванні, пояснили, що приблизно о 01.30 близько 15 осіб у камуфльованому одязі та балаклавах перелізли через паркан, вирвали двері та забігли до приміщення. На четвертому поверсі вони пошкодили кілька дверей та забрали із собою обладнання. Охоронці зателефонували «102»», - повідомили в поліції.

За підозрою у причетності до скоєння цих дій поліцейські затримали 46-річного жителя Кіровоградської області. Автомобіль, в якому перебував цей чоловік, доставлений до управління поліції. Під час обшуку авто слідчо-оперативна група вилучила кілька комп’ютерів, ножі, два пристрої для відстрілу, споряджені гумовими кулями, набої до них, бронежилет, гучномовець, кілька рацій, радіостанцію, посвідчення журналіста, а також пристрій для куріння і дві склянки із невідомою сумішшю (одна – з трав’яною, інша - із порошкоподібними речовинами).

Чоловіка затримали, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 186 (Грабіж) та статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавленням волі.

Поліція встановлює його спільників.

Генеральний продюсер телеканалу Олексій Кутєпов написав в Facebook, що напад на офіс вчили ті ж люди, що й перешкоджали Андрію Павловському в центрі Києва.

«Робота каналу зупинена. Люди, які вчинили спробу викрадення журналіста Андрія Павловського, приїхали на офіс і розгромили ефірну апаратну. Вкрали техніку», - написав він.

Нагадаємо, «17 канал» транслюється тільки в YouTube. Керівники та журналісти каналу заявляють про свою нейтральність у конфлікті між Києвом і так званими «ЛНР» та «ДНР». Водночас медійники припускають, що канал може належати одіозним чиновникам з оточення колишнього президента Віктора Януковича.

 

Фото - tsn.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2182
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду