Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»

Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»

19 Лютого 2016
2475

Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»

2475
Екс-співробітник прикордонної служби одеського аеропорту Павло Кучеренко, який в червні 2015 року був затриманий співробітниками СБУ в Одесі за організацію мітингу біля СІЗО на підтримку обвинуваченого в сепаратизмі редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузіли, подав позов до суду на миколаївське інтернет-видання «Преступности.НЕТ».
Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»
Учасник мітингу за звільнення головреда-сепаратиста позивається до видання «Преступности.НЕТ»

Копія відповідного позову є в розпорядженні редакції, повідомляє сайт «Преступности.НЕТ».

Видання нагадує, що у червні 2015 року в Одесі біля СІЗО, де знаходися Артем Бузіла, зібралося близько 15 молодих людей з банерами #FREEBUZILA. 29 червня 2015 року видання «Преступности.НЕТ» написало, що організатором акції виявився співробітник прикордонної служби Одеського аеропорту Павло Кучеренко, який був затриманий співробітниками СБУ. Тоді ж редакції видання в прес-службі Одеської прикордонної службі повідомили, що він вже не є їх співробітником. Видання також написало, що Павло Кучеренко є сином члена одеського міськкому «Прогресивної соціалістичної партії України» (ПСПУ) Геннадія Кучеренка.

У листопаді минулого року Павло Кучеренко подав до суду позов на «Преступности.НЕТ», бо вважає що поширена про нього інформація є недостовірною і ганьбить його. У своєму позові він просить зобов'язати головного редактора видання Анатолія Чубаченка спростувати опубліковану інформацію, опублікувати вибачення і стягнути з відповідача 20 тис. грн. моральної шкоди. При цьому у позовній заяві не вказано, яка саме опублікована інформація є недостовірною.

Згідно з наявними матеріалами справи, Павло Кучеренко був звільнений 24 червня 2015 року з лав прикордонної служби в зв'язку зі службовою невідповідністю, це також стало причиною відмови йому у працевлаштуванні до Державної служби з надзвичайних ситуацій.

На підготовче засідання суду 16 лютого, яке відбулося під головуванням судді Центрального районного суду Миколаєва Олега Батченка, Павло Кучеренко не з'явився. Наступне засідання заплановано на 28 березня.

Нагадаємо, у червні 2015 року тодішня редакція «Детектор медіа» отримала у відповідь на свій інформаційний запит від Управління Служби безпеки України в Одеській області інформацію, що редактора інтернет-видання «Насправді» Артема Бузілу та редакторку телеканалу «Бессарабия-ТВ» Олену Гліщинську (Одеса) підозрюють у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування злочину) та ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Пізніше ЗМІ повідомили, що головред видання «Насправді» журналіст Артем Бузіла пішов на угоду зі слідством і визнав, що планував створення незалежної держави на території Бессарабії. «Суд присудив йому покарання у вигляді трьох років обмеження волі - в умовах здійснення за ним нагляду і з обов'язковим залученням до праці в спеціальному виправному центрі. При цьому буде враховано, що Бузіла провів за гратами п'ять місяців в ході слідства», - йдеться в повідомленні «Таймера».

 

Затримання Павла Кучеренка. Фото – «Преступности.НЕТ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду