Валерій Калниш готує до друку збірку інтерв’ю з журналістами

Валерій Калниш готує до друку збірку інтерв’ю з журналістами

16 Лютого 2016
1421

Валерій Калниш готує до друку збірку інтерв’ю з журналістами

1421
Журналіст, редактор та радіоведучий Валерій Калниш готує до видання книгу інтерв’ю з відомими журналістами з України та Росії. Напередодні він заявив, що з березня залишає посаду головного редактора «Радио Вести».
Валерій Калниш готує до друку збірку інтерв’ю з журналістами
Валерій Калниш готує до друку збірку інтерв’ю з журналістами

Книга Валерія Калниша має робочу назву «За слова відповідаю» і вийде у видавництві «Брайт Букс», де раніше виходили книги журналістів Сергія Лещенка, Соні Кошкіної, Сергія Лойка та Ірини Славінської. Про час виходу збірки, у якій за плановано 10 інтерв’ю, поки невідомо.

«Це книга інтерв’ю з відомими українськими та російськими журналістами, які розкажуть про професію та себе в професії. В хорошому сенсі це буде посібник для молодих журналістів. Я вже взяв інтерв’ю в Євгена Кисельова, Іллі Азара та Богдана Кутєпова, далі буде», - розповів Валерій Калниш.

Журналіст переконаний, що така книга обов’язково має з’явитися для історії.

«Професія як така зараз дуже розмивається. Те, про що ми в інтерв’ю говоримо – стандарти, правила, підготовку матеріалів, - з приходом інтернету дуже змінюється. В професію прийшло багато молодих людей, не всі з яких розуміють, де вони опинилися. Це книжка-розмірковування про досвід знакових журналістів. Така книга має вийти й неважливо, хто її напише. Це буде свого роду віха, від якої можна буде відштовхуватися, з якою сперечатися й про яку розмірковувати», - зазначив автор.

Валерій Калниш зазначив, що робота над книгою закінчитися ще наприкінці минулого року, але посада головного редактора «Радио Вести» не залишала часу на цей проект. Нагадаємо, 15 лютого стало відомо, що Валерій Калниш йде з посади головреда радіостанції, проте залишиться ведучим усіх своїх програм.

«Я справді зараз більше хочу приділяти друкованому слову», - додав він.

Нагадаємо, Валерій Калниш працював головним редактором газети «Коммерсантъ-Украина», згодом очолив інтернет-видання «Апостроф». З 2014 року працював на «Радио Вести».

 

Фото - sq.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду