На Дніпропетровщині керівник штабу партії Порошенка судиться з газетою і погрожує редакторці

На Дніпропетровщині керівник штабу партії Порошенка судиться з газетою і погрожує редакторці

15 Лютого 2016
1374

На Дніпропетровщині керівник штабу партії Порошенка судиться з газетою і погрожує редакторці

1374
У Петропавлівському районному суді (Дніпропетровська область) триває розгляд справи за позовом місцевого громадсько-політичного діяча, керівника районного штабу партії «Солідарність»-«Блок Петра Порошенка» Григорія Єрьоміна до головної редакторки газети «Степова зоря» Ірини Ситник та місцевого жителя Миколи Боровенського. Раніше пані Ситник заявила, що керівник штабу погрожував їй фізичною розправою.
На Дніпропетровщині керівник штабу партії Порошенка судиться з газетою і погрожує редакторці
На Дніпропетровщині керівник штабу партії Порошенка судиться з газетою і погрожує редакторці

Про це повідомляє сайт Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ).

Підставою стала публікація в районній газеті «Степова зоря» журналістського розслідування про рейдерське захоплення полів фермерів, де йдеться про начебто причетність до рейдерства Григорія Єрьоміна. Позивач вимагає спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди в розмірі 10 тис.грн. Наступне судове засідання призначено на 3 березня.

«Ситуація в районі вкрай тривожна: селяни, на жаль, не мають захисту від рейдерів, які нахабно і безкарно ведуть свої брудні справи. І нам важко боротися з бандитизм, оскільки головні особи рейдерства прикриваються партією Президента України. Пан Єрьомін вже давно завоював собі статус персони нон-ґрата, але й досі очолює штаб провладної партії. Невже й  зверху отак погано займаються кадрами, якщо призначають людей, не перевіряючи їх біографій і авторитету між людей у районі. Хтось має зупинити це свавілля. Принципову позицію у цій ситуації має і колектив редакції газети “Степова зоря”, саме тому ми стали на захист місцевих фермерів», – заявила головна редакторка газети Ірина Ситник.

НМПУ нагадує, що Ірина Ситник заявляла раніше, що Григорій Єрьомін погрожував їй фізичною розправою. Журналістка подала відповідну заяву до правоохоронних органів. Порушено кримінальне провадження за ст.171 КК України, однак розслідування справи проводиться повільно. До відповідальності й досі нікого не притягнуто. Постраждала пов’язує це з тим, що Григорія Єрьоміна вважають «сірим кардиналом» у районі.

«Пан Єрьомін є публічною особою тому повинен бути терпимим до критики. Про це засвідчує практика Європейського суду, а саме ст.10 Європейської конвенції. Що ж стосується кримінального провадження, то ми вимагаємо від поліції ефективного й всебічного розслідування злочину проти журналіста. Вважаємо необхідним притягти до відповідальності винних осіб, незалежно від їх приналежності до партій чи взаємин із владою. Ми вважаємо неприпустимою ситуацію, коли у невеличких районах формується так звані “удєльні князькі”, які вважають, що мають право вчиняти тиск на місцеві ЗМІ або погрожувати журналістам, ці факти повинні каратись відповідно до закону та засуджуватись суспільством», - зазначив медіаюрист, заступник голови медіапрофспілки Олександр Тарасов.

 

Петропавлівський районний суд. Фото ­- ptr.dp.court.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду