Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози

Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози

15 Лютого 2016
6098

Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози

6098
Журналістка видання «Новое время страны» Христина Бердинських у п’ятницю, 12 лютого, звернулася до Подільського районного управління Національної поліції із заявою про погрози, які вона отримала в смс-повідомленні.
Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози
Поліція зареєструвала заяву від Христини Бердинських про погрози

Поліція прийняла заяву, допитала журналістку та розпочала досудове розслідування з попередньою кваліфікацією: частина 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Про це в коментарі «Детектору медіа» повідомила особисто Христина Бердинських.

Нагадаємо, що 12 лютого журналістка отримала смс із погрозами, у якому невідомий застерігає її від подальших матеріалів про компанію «Київгаз».

Журналістка передала поліції роздруківку смс-повідомлення і телефонного номера, з якого надійшло повідомлення, а також примірник журналу «Новое время страны» від 22 січня 2016 року, в якому вийшов великий матеріал Христини Бердинських про бізнес глави «Опозиційного блоку» Юрія Бойка, у якому згадувалася й компанія «Київгаз, якою керує зять пана Бойка Сергій Горовий.

Христина Бердинських пов’язує погрози зі своєю журналістською діяльністю. «Я впевнена, що це пов’язано з моєю журналістською роботою, що це спосіб мене залякати, щоб у мене виникла самоцензура до політичних тем. Я буду робити все можливе, щоб зясувати, хто за цим стоїть. Саме тому я і звернулася до поліції», - сказала вона.

Фото – Facebook Христини Бердинських

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду