У психлікарні на Одещині напали на знімальну групу 7-го каналу – Марія Гайдар обіцяє покарати винних

У психлікарні на Одещині напали на знімальну групу 7-го каналу – Марія Гайдар обіцяє покарати винних

12 Лютого 2016
1686

У психлікарні на Одещині напали на знімальну групу 7-го каналу – Марія Гайдар обіцяє покарати винних

1686
Керівництво і персонал Заводівської обласної психіатричної лікарні (ОПЛ №3), що у Березівському районі на Одещині, здійснили напад із застосуванням фізичної сили на знімальну групу одеського 7-го каналу і членів громадської комісії, які приїхали перевірити діяльність медичного закладу. В лікарню громадська комісія і журналісти прибули у відповідь на заяви колишніх і нинішніх співробітників медустанови, які скаржились на корупцію і свавілля керівництва.
У психлікарні на Одещині напали на знімальну групу 7-го каналу – Марія Гайдар обіцяє покарати винних
У психлікарні на Одещині напали на знімальну групу 7-го каналу – Марія Гайдар обіцяє покарати винних

Про це йдеться у сюжеті 7-го каналу.

Спочатку головна лікарка психіатричної лікарні Лариса Ревчук разом і терапевткою медзакладу застосували силу до членкині комісії, інвалідки 2-ї групи Тетяни Случанської. Її виштовхали з приміщення і зіштовхнули зі сходів. 64-річна жінка впала на асфальт, розбила голову і втратила свідомість. Персонал почав наполягати, що постраждала «впала сама».

Інцидент зафіксував на камеру оператор 7-го каналу Валентин Мірза. Співробітники лікарні спробували забрати, а потім розбити в нього камеру. Персонал також застосував фізичну силу, аби припинити зйомку, до журналістки Юлії Федорової, яка знімала те, що відбувається на телефон.

На місце інциденту було викликано поліцію. Правоохоронці прийняли заяви від постраждалих і зафіксували побої, повідомляє телеканал.

 

Як йдеться у повідомленні відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Одеській області, за даним фактом проводиться перевірка. При цьому поліція не повідомляє про перешкоджання журналістській діяльності, заявляючи лише про «перешкоджання здійсненню перевірки».

«До Березівського відділення поліції Комінтернівського ВП ГУНП в Одеській області надійшло телефонне повідомлення генерального директора однієї з одеських телекомпаній про те, що журналіст та оператор його телеканалу разом із двома представниками робочого конгресу громадської організації з обмеженою відповідальністю та представником Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я прибули до Заводівської ОПЛ №3 з метою перевірки. За словами заявника, персонал лікувального закладу перешкоджав здійсненню перевірки та лікар-терапевт штовхнув зі сходів 64-річну представницю робочого конгресу громадської організації з обмеженою відповідальністю, внаслідок чого остання впала, вдарилась головою та втратила свідомість. Зараз за даним фактом проводиться перевірка», - йдеться у повідомленні поліції.

Натомість на інцидент оперативно зреагувала заступниця голови Одеської обласної держадміністрації (ОДА) Марія Гайдар.

«Абсолютно огидний і кричущий інцидент у обласній психіатричній клініці в Заводівці Березівського району. На знімальну групу, яка приїхала з комісією, напали співробітники установи - намагалися заборонити знімати, вихоплювали техніку і виштовхували з лікарні. Поки департамент охорони здоров'я та соціального захисту кидає всі сили на забезпечення максимальної відкритості, прозорості та ефективності, робить все, щоб медицина стала відкритою, доступною і орієнтованої на пацієнтів, в районних лікарнях відбувається такий жах. Так не повинно і не може бути, і я доб'юся розслідування по цій справі з подальшим покаранням винних. Приношу вибачення за цей день знімальній групі і всім представникам ЗМІ», - написала вона у Facebook.

Згодом вона повідомила про звільнення з посади «за згодою сторін» головного лікаря психіатричної клініки в Заводівці Лариси Ревчук. «Розслідування все одно проведемо за будь-яких умовах - хоч із заявами, хоч без них», - заявила Марія Гайдар.

 

Фото - скрін відео 7-го каналу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду