На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»

На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»

17 Жовтня 2015
1625

На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»

1625
На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»
На Харківщині засудили пропагандиста «Оплоту»

Набрав чинності вирок Первомайського районного суду Харківської області відносно громадянина України - пропагандиста діяльності незаконного збройного формування «Оплот». Суд присудив йому три роки шість місяців в'язниці з конфіскацією майна. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Кримінальне провадження відносно засудженого здійснювали слідчі СБУ. Як розповів начальник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, житель Харківщини із червня по грудень 2014 року за вказівкою терористів брав участь у зйомках пропагандистських відеороликів для розміщення їх в інтернеті і трансляції на російських каналах. «У них, зокрема, містилися заклики до вступу до незаконних збройних формувань "ДНР", а також - до відділення Донецької області від України і створення на її території фейкового псевдодержавного утворення», - зазначив речник харківської СБУ.

 

За його словами, в січні чоловік був затриманий у Первомайському співробітниками спецслужби. «Під час обшуків правоохоронці вилучили пістолет Макарова, револьвер, рушниці різних калібрів, а також боєприпаси до них», - повідомив пан Абдула.

 

Нагадаємо, що в жовтні СБУ на Луганщині і Черкащині затримала осіб, які підозрюються у пропаганді сепаратизму в соцмережах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду