У полоні сепаратистів на сході України  побували 27 українських журналістів – СБУ

У полоні сепаратистів на сході України побували 27 українських журналістів – СБУ

10 Жовтня 2015
2200

У полоні сепаратистів на сході України побували 27 українських журналістів – СБУ

2200
У полоні сепаратистів на сході України  побували 27 українських журналістів – СБУ
У полоні сепаратистів на сході України  побували 27 українських журналістів – СБУ

У полоні бойовиків на сході України побували 27 українських журналістів. Про це з посиланням на дані радника Голови СБУ Юрія Тандіта повідомляє агенція «Українські національні новини».

 

«З полону бойовиків вийшли 27 журналістів. З цієї кількості, 12 журналістів були звільнені як заручники. Серед них журналіст Єгор Воробйов», - сказав пан Тандіт.

 

За його словами, наразі на території «ЛНР» бойовики утримують у полоні журналістку Марію Варфоломєєву.

 

Нагадаємо, за даними українських медіаорганізацій пік викрадень журналістів припав на квітень минулого року, коли в полоні побували 20 з них, усі - в Донецькій області. Загалом протягом 2014 року у полоні побували 79 журналістів, загинуло - сім. Кількість випадків цензури у 2014 році вдвічі перевищила показник 2013 року (152 проти 62 у 2013-му).  

 

У відповідь на запитання щодо Марії Варфоломеєвої у СБУ повідомоляють, що українською стороною постійно піднімається ця тема перед російською, у тому числі в Мінську, але росіяни ставлять неприйнятні умови щодо обміну (занадто резонансну в причетності до тяжких злочинів фігуру з їхнього боку), і зараз українська сторона намагається ці умови змінити.

 

«Детектор медіа»

Фото - 24SMI

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду