На Луганщині і Черкащині СБУ затримала осіб, що підозрюються у пропаганді сепаратизму у соцмережах

На Луганщині і Черкащині СБУ затримала осіб, що підозрюються у пропаганді сепаратизму у соцмережах

9 Жовтня 2015
2824

На Луганщині і Черкащині СБУ затримала осіб, що підозрюються у пропаганді сепаратизму у соцмережах

2824
На Луганщині і Черкащині СБУ затримала осіб, що підозрюються у пропаганді сепаратизму у соцмережах
На Луганщині і Черкащині СБУ затримала осіб, що підозрюються у пропаганді сепаратизму у соцмережах

У Луганській області Служба безпеки України заримала громадянина, який підозрюється у створенні групи антиукраїнської спрямованості в одній з соціальних мереж російського походження. На Черкащині співробітники Служби безпеки України підозрюють двох місцевих мешканців у пропаганді сепаратизму через російські соціальні мережі. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

Редактором спільноти у соцмережах  на Луганщині був студент із Северодонецька (Луганська область), діями якого керував адміністратор, що користувався анонімним аккаунтом із зареєстрованою в Санкт-Петербурзі IP-адресою. Від нього студент із Северодонецька отримав інструкції щодо реєстрації фейкового аккаунта, прав редактора групи та контенту, який регулярно мав розміщувати на сторінці.

 

На сторінці групи, що існувала з кінця травня публікувалася інформація антидержавного характеру, у тому числі й про вербування найманців до терористичного угруповання «ЛНР», організацію фінансової допомоги бойовикам. Також розміщувалися матеріали, що дискредитували Збройні сили та правоохоронні органи України, українську мову та державну символіку.

 

Крім того, за завданням «координатора», правопорушник повідомляв про пересування військової техніки та особового складу українських підрозділів.

 

Редактора групи затримано, він визнав свою провину. Слідчими Управління СБ України в Луганській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ч. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

 

На Черкащині двоє місцевих мешканців вели пропаганду сепаратизму через російські соціальні мережі. Вони розповсюджували матеріали антиукраїнського змісту із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади.

 

Розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

 

Нагадаємо, нещодавно  Служба безпеки України (СБУ) затримала у місті Жовті Води (Дніпропетровська область) місцевого мешканця, який підозрюється у веденні антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах.

 

У вересні співробітники Служби безпеки України затримали в Дніпропетровську колишнього бійця спецпідрозділу міліції «Беркут», якого підозрюють у веденні активної антиукраїнської пропаганди в соціальних мережах.

 

У серпні  Служба безпеки України затримала мешканця Дніпропетровська, який підозрюється у тому, що вів антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах за гроші кураторів з Російської Федерації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2824
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду