Оголошено переможців IV всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні»

Оголошено переможців IV всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні»

7 Жовтня 2015
2127

Оголошено переможців IV всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні»

2127
Оголошено переможців IV всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні»
Оголошено переможців IV всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні»

У Львові відбулося вручення нагород переможцям ІV Всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні». Про це повідомляється на сторінці конкурсу у Facebook.

 

Роботи-призери було відібрано з-поміж 34 конкурсних матеріалів у номінаціях «Суспільство», «Економіка», «Культура» та «Релігія».

 

Номінація «Релігія»:

-перше місце - матеріал Ірини Березовської «Не закривайтеся в своєму болю!» (газета «Львівська пошта», Львів);
-друге місце - матеріал Ірини Кондратюк «Богдан та Романа Максимовичі»: У нашу сім'ю подаровано любов» (журнал «Кана», Львів);
-третє місце - матеріал Ірини Березовської «Золотий хрест Олі Ноженко» (газета «Львівська пошта», Львів).

 

 «Cуспільство»:

-перше місце - сюжет Віти Долик «Особливий погляд: Таємниці воєнного тилу» (телеканал ZIK, Львів);
-друге місце - сюжет Євгенії Коваленко «На волонтерському фронті - спецвипуск програми «Крупним планом»« (телеканал «24», Київ);
-третє місце - репортаж Ольги Цвігуненко  «Дитячий психіатр з Полтави створила проект «Терапія природою» для лікування дітей, хворих на аутизм» (інтернет-видання Natemu.info).

 

«Культура»:

-перше місце - матеріал Софії Богуцької  «Надія Надеждівки: Музика об'єднала дітей сільської школи в оркестр» (ТРК «Стерх», 11 канал, Дніпропетровськ);
-друге місце - матеріал Романа Горбика «Українське кіно в Швеціїї: Вдягаємо манжети» (інтернет-видання «Лівий берег», Київ);
-третє місце - матеріал Світлани Рябошапки «Музей Шевченка зробили доступним для неповносправних» (телеканал «5 канал», Київ).

 

«Економіка»:

-перше місце - сюжет Юлії Ярмоленко «Американці переходять на «зелені» офіси» (телеканал «ICTV», Київ);
-друге місце - матеріал Дар'ї Каленюк «Простий рецепт подолання корупції в Україні» (інтернет-видання Voxukraine.org);
-третє місце - сюжет Тетяни Коваленко «Село Гнідинці на Чернігівщині отримує мільйонні прибутки на українських нафті та газі» (телеканал «1+1», Київ).

 

 

Автори матеріалів, які посіли перші місця у кожній з номінацій, отримали сертифікат на суму 3000 гривень, а також статуетки. Автори матеріалів, які зайняли другі і треті місця - призи і дипломи учасників конкурсу.

 

Координатор конкурсу «Репортери надії в Україні» Олеся Барчук зазначила, що філософія конкурсу дуже проста - шукати серед медійного простору ті журналістські матеріали, які несуть людям надію. Журналісти мають вміти показати не тільки проблеми, але й орієнтири та ініціативи, які можна запроваджувати у власному житті.

 

Віта Долик, яка отримала перше місце у номінації «Суспільство» відзначила: «Насправді, це не моя заслуга, це перемога моїх героїв. Всіх тих волонтерів, які допомагають фронту. Більше не хочу робити таких матеріалів про війну. Волію робити матеріали про те, як відновлюють та відбудовують на Сході будинки, відкривають школи і дитячі садки. Матиму надію, що так і буде».

 

Член журі Галина Терещук закликала всіх учасників та фіналістів конкурсу хоч раз на певний час писати матеріал для душі: «Розумію, що є редакційні завдання, буденність, але шукайте добрих людей і добрі історії, творіть душею. Тоді це буде матеріал надії і справжня журналістська робота».

 

Нагадаємо,  конкурс «Репортери надії в Україні» - це конкурс на кращу статтю, репортаж або програму, яка є «інформацією-носієм рішень» (інформація, яка не лише представляє важливі питання сучасного суспільства, а й дає на них конкретні відповіді і показує шляхи вирішення проблем та спонукає людей до дій). Організатором конкурсу є Інститут екуменічних студій Українського католицького університету.

 

«Детектор медіа»

Фото зі сторінки конкурсу у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду