У Рівному журналісту «Дорожнього контролю» після погроз спалили автомобіль

У Рівному журналісту «Дорожнього контролю» після погроз спалили автомобіль

5 Жовтня 2015
1271

У Рівному журналісту «Дорожнього контролю» після погроз спалили автомобіль

1271
У Рівному журналісту «Дорожнього контролю» після погроз спалили автомобіль
У Рівному журналісту «Дорожнього контролю» після погроз спалили автомобіль

У ніч на 5 жовтня у Рівному невідомі підпалила автомобіль «Опель Комбо», що належить 25-річному активісту громадської організації «Дорожній контроль», журналісту всеукраїнської правової газети «Дорожній контроль» Сергію Зейналову. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

«Сьогодні о третій годині вночі у Рівному на вулиці Степана Бандери невідома особа підпалила автомобіль "Опель Комбо", що належить 25-річному активісту громадської організації "Дорожній контроль". Попередньою причиною загоряння автомобіля є підпал. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна)», - повідомляється на сайті УМВС України в Рівненській області.

 

За попередньою версією авто підпалили

 

Міліціонери встановлюють осіб, причетних до скоєння цього злочину. Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність.

 

ІМІ повідомляє, що автомобіль належить журналісту «Дорожнього контролю» Сергію Зейналову.

 

В коментарі ІМІ він зазначив, що вважає це підпалом і пов'язує інцидент з професійною діяльністю, оскільки останнім часом йому надходили погрози, щоб залишив місто.

 

Із якою конкретно справою пов'заний інцидент, Сергій Зейналов наразі сказати не може. Водночас він проходить свідком у справі щодо затримання прокурора Рівненської районної прокуратури Андрія Таргонія, щодо якого нещодавно відкрили кримінальне провадження щодо хабарництва. Крім того у Сергія Зейналова є відеоматеріал, як начальник Кузнецовської ДАІ Андрій Катеринич начебто вимагав хабар 41 грн. у третьої особи. Це відео взято в суді як доказ.

 

Як повідомляє видання «Рівне Вечірнє», в Головному управлінні Державної служби надзвичайних новин в Рівненській області остаточну причину пожежі ще з'ясовують, але також не виключають версії про те, що це міг бути підпал.

 

Нагадаємо, в ніч на 29 серпня після ДТП у Косівському районі Івано-Франківщини учасник пригоди напав на активіста, журналіста видання «Дорожній контроль» Віталія Мацьоцького. Журналіст заявляє, що отримав струс мозку та надрив сухожилля ключиці.

 

Як повідомив Віталій Мацьоцький Інституту масової інформації (ІМІ), коли він опинився в лікарні, з ним зв'язались співробітники міліції і запропонували дати пояснення. В поясненнях він написав, що виконував журналістський обов'язок і вбачає в діях власника фури порушення 171 статті Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). За його словами, в міліції кримінальне провадження за цією статтею відкрито не було. Тому Віталій Мацьоцький написав заяву до прокуратури Косівського району. 

 

«Детектор медіа»

Фото - «Рівне Вечірнє»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1271
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду