Вже другу групу телеканалу НТВ видворили з Молдови

Вже другу групу телеканалу НТВ видворили з Молдови

4 Жовтня 2015
1502

Вже другу групу телеканалу НТВ видворили з Молдови

1502
Вже другу групу телеканалу НТВ видворили з Молдови
Вже другу групу телеканалу НТВ видворили з Молдови

На світанку 4 жовтня молдовські прикордонники затримали знімальну групу НТВ - другу за ці вихідні, повідомляє сайт телеканалу НТВ.

 

Не пустили до країни НТВ Антона Талпа. Він прилетів до Кишинева на завданням редакції для зйомок, йдеться на сайті каналу.

 

Знімальну групу телеканалу затримали в аеропорту столиці Молдови і звинуватили в порушенні закону про перебування іноземців та закону про державний кордон країни.

Журналісти повернулися до Москви ранковим рейсом.

 

Це вже другий випадок за минулу добу, коли в Молдавію не пускають репортерів НТВ.

Як писала «Детектор медіа», 3 жовтня із Кишинева вислали знімальну групу НТВ, до складу якої входив Євгеній Зуєв. Як уточнили насайті НТВ, репортери не мали при собіз письмового дозволу молдавського Міндруку. Наразі ці кореспонденти вже перебувають у Москві.

 

Нагадаємо, як відзначає The Guardian, російські журналісти, які висвітлювали бої на Сході України, останнім часом активно працюють у Сирії.

 

24 вересня бійці «Правого сектора» увечері  на кордоні з окупованим Росією Кримом затримали знімальну групу НТВ, у тому числі журналістку Катерину Вороніну. Вона не мала при собі дозволу. Адже згідно з новим Порядком в'їзду на тимчасово окуповану територію України, до Криму можуть в'їжджати іноземні журналісти, які мають спеціальний дозвіл, виданий територіальним органом ДМС або територіальним підрозділом ДМС у Новотроїцькому чи Генічеському районі Херсонської області виключно за клопотанням або погодженням з Міністерством інформаційної політики.

 

Після затримання бійці «Правого сектора»  передали кореспондентів НТВ СБУ.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду