Під час підготовки сюжету про нафту журналістів «Громадське. Харків» затримала міліція (ВІДЕО)

Під час підготовки сюжету про нафту журналістів «Громадське. Харків» затримала міліція (ВІДЕО)

4 Жовтня 2015
3196

Під час підготовки сюжету про нафту журналістів «Громадське. Харків» затримала міліція (ВІДЕО)

3196
Під час підготовки сюжету про нафту журналістів «Громадське. Харків» затримала міліція (ВІДЕО)
Під час підготовки сюжету про нафту журналістів «Громадське. Харків» затримала міліція (ВІДЕО)

2 жовтня міліція затримала знімальну групу «Громадське. Харків» у Богодухові Харківської області. Про це повідомляється на сайті «Громадське телебачення».

 

Сергій Москаленко та Віктор Пічугін вели зйомку на ТОВ «Богодухівська нафтобаза». Вони відреагували на повідомлення активістів про те, що нафта нафта, яку перероблюють на цьому заводі, нібито привезена з окупованих територій.

 

Спочатку міліція затримала активістів. Сталося це після того, як вони підійшли до заводу. За кілька хвилин сюди прибули 8 машин з номерними знаками МВС, з них вийли люди у формі. За словами журналістів, начальник Богодухінського райвідділку почав обшукувати машину активістів. Потім зі словами «Оточуємо, працюємо» працівники міліції почали класти на землю активістів, затримувати і вантажити в автозаки. Одному з активістів при цьому міліціонери розбили голову.

 

Потім міліція почала затримали журналістів «Громадське. Харків».«Взяли мій планшет, на який я знімав відео. Я дуже голосно говорив, що  представник преси, в мене був жилет з написом «Преса». Мене та Сергія (Сергій Москаленко, журналіст Громадського.Харків - ред.) повантажили в автозак. Сергій у клітці сидів, а я біля правоохоронців», -  розповів Віктор Пічугін.

 

 

 

Обидва журналісти подали до прокуратури заяви про перешкоджання журналістстькій діяльності.

 

«Мені так і не пояснили, чому нас затримали, - каже пан Пічугін. - Нас намагалися допитувати, але я відмовився надавати свідчення, доки мені не дадуть дозволу на адвоката та не пояснять причину затримання. Нам відповіли, що ми чинили опір міліції. Але ж є відео - ми нічого не робили. Далі з'явилась інша версія: що нас затримали для з'ясування особи, але ж у нас були бейджі на шиї. Пізніше ми таки написали пояснення, і нас відпустили. Нас тримали загалом 45 хвилин в автозаку і ще півтори години в райвідділку. Завтра ми йдемо до прокуратури писати заяви щодо перешкоджання журналістській діяльності, ми маємо відеодокази».

 

За версією міліції, затримано активістів було через агресивну поведінку біля нафтобази. «Група молодих людей у балаклавах перегородила автомобілем в'їзд до підприємства, погрожувала розправою його працівникам, після чого вчинила опір правоохоронцям», - йдеться у повідомленні ГУМВС України у Харківській області.

 

За цими даними міліція затримала «молодиків», вилучивши в них бейсбольну битку, ножі та газовий балончик. Відкрито кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю.

 

Також, як ідеться у повідомленні на сайті ГУМВС України у Харківській області, міліція прибула на виклик директора нафтобази: «До чергової частини Богодухівського РВ звернувся директор місцевої нафтобази із заявою, про те що група невідомих в кількості приблизно 10 осіб запропонувала йому «співпрацю» за окрему грошову винагороду. У разі відмови громадяни погрожували заблокувати діяльність підприємства, припинити господарську діяльність нафтобази, знищити майно та сировину, які перебувають на її території».

 

Про те, з якою метою міліціонери затримували знімальну групу «Громадське.Харків», не повідомляється.

 

«Детектор медіа» звернулася з інформаційним запитом до ГУМВС України у Харківській області.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3196
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду