Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм

Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм

1 Жовтня 2015
2154

Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм

2154
Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм
Нацрада перевірить НЛО TV щодо відсутності дитячих програм

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 жовтня призначила позапланову перевірку телеканалу НЛО TV, що входить до медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Перевірку призначено на підставі результатів моніторингу ефіру НЛО TV, який виявив відсутність в ефірі каналу дитячих програм (за ліцензією їх має бути 4 години на добу).

 

За словами голови Нацради Юрія Артеменка, Нацрада проводила моніторинг трансляції загальнонаціональними телекомпаніями дитячих передач. «У всіх, якщо не помиляюся, 12 компаній дитячі програми відповідали умовам ліцензії, окрім НЛО TV», - зауважив він. Хоча під час ліцензування НЛО TV отримав знижку на ліцензійний збір завдяки 4 годинам дитячих програм у програмній концепції.

 

Директор НЛО TV Іван Букрєєв на запитання члена Нацради Олега Черниша повідомив, що в ефірі каналу зазвичай є дитячі програми. «Що стосується кінця серпня (тоді проводився моніторинг. - ТК) - ми перевіримо наші архіви»,- додав він.

 

Юрій Артеменко зауважив, що моніторинг проводився 24-25 серпня, після чого був ще контрольний моніторинг 15 вересня, який теж не виявив дитячих програм на НЛО TV.

 

Нагадаємо, в березні Нацрада визнала порушення 11 телеканалами, у тому числі НЛО TV,  норм закону про обов'язкові 50% національного продукту в ефірі та зобов'язала всі компанії усунути порушення протягом місяця.

 

У липні Нацрада склала протоколи про адміністративні правопорушення щодо недотримання умов прокатних посвідчень на фільми та серіали дев'ятьма телеканалами, у тому числі НЛО TV. Однак добитися в суді штрафів для порушників Нацраді не вдалося.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду