І журналісти, і прес-центр АТО не в усіх випадках достатньо професійні – Роман Бочкала

І журналісти, і прес-центр АТО не в усіх випадках достатньо професійні – Роман Бочкала

28 Вересня 2015
3427
28 Вересня 2015
11:52

І журналісти, і прес-центр АТО не в усіх випадках достатньо професійні – Роман Бочкала

3427
І журналісти, і прес-центр АТО не в усіх випадках достатньо професійні – Роман Бочкала
І журналісти, і прес-центр АТО не в усіх випадках достатньо професійні – Роман Бочкала

Воєнний кореспондент «Подробностей» телеканалу «Інтер» Роман Бочкала (на фото) акцентував на том, що висвітлення військових дій потребує професійності і представників прес-центру АТО, і журналістів. Про це він зазначив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи конфлікт воєнкорів і військових прес-відділів, що вилився у флешмоб журналістів.

 

А спеціальний кореспондент «Телевізійної служби новин» (ТСН) телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко, який приєднався до флешмобу колег у Facebook, переконаний, що прес-служба АТО в її нинішньому форматі роботи лише заважає виконувати йому його професійні обов'язки

 

«Журналісти не завжди розуміють ступінь відповідальності і не у всіх випадках досить професійні. Але, на жаль, на адресу нинішніх атошних штабістів від преси можна сказати те ж саме», - зауважив пан Бочкала. Також він додав, що професійні, з його точки зору, представники працівники прес-служби АТО, переважно, більше в Міністерстві оборони не працюють. У цьому переліку - Петро Гасай, Юрій Повх, Богдан Сеник, Леонід Матюхін, Олексій Дмітрашківській.

 

Співпраця ж воєнкорів з новими працівниками прес-служби АТО не завжди продуктивна, коментує Роман Бочкала, оскільки ті перебувають у зоні воєнних дій нетривалий час. «Зараз інше АТО й інші прес-офіцери. Пішов романтизм, прийшла бюрократія. В'язка і липка. А журналісти залишилися ті ж. Вони вже свого роду "діди" цієї війни. Ті ж, хто зараз у прес-центрі, за рідкісним винятком рік тому сиділи в затишних кабінетах. Щось не видно їх було на передку», - зауважив Роман Бочкала.

 

Підсумовуючи свій коментар, журналіст погодився із заступником міністра інформаційної політики Тетяною Поповою щодо необхідності вирішити проблему за спільним круглим столом воєнкорів і працівників прес-служби. Також він закликав колег і прес-офіцерів до швидкого та конструктивного вирішення питань, оскільки обидві сторони конфлікту мають багато роботи. «Всім є над чим замислитися. Образи в сторону!», - закликав пан Бочкала.

 

Тим часом Андрій Цаплієнко наголосив на необхідності переформатування роботи прес-служби АТО: «Не можу не визнати: без прес-служби АТО в її нинішньому, ніби "мирному", форматі моя робота була б набагато якіснішою. І кориснішою».

 

Нагадаємо, 25 вересня воєнні кореспонденти українських ЗМІ, які працюють у зоні антитерористичної операції, влаштували у Facebook флешмоб-протест проти обмежень з боку керівництва штабу АТО на висвітлення і зйомку важливих подій на Донбасі. Приводом до флешмобу стало позбавлення акредитації знімальної групи телеканалу «Україна».

 

Свої вимоги до керівництва держави та командирів АТО вони висловили в публічному зверненні.

 

28 вересня відбудеться обговорення особливостей роботи журналістів у зоні АТО, яке ініціювала Тетяна Попова.

 

Міністерство оборони України вирішило створити робочу групу для вирішення низки проблемних питань, які які виникають під час співпраці військових та журналістів у ході роботи в зоні проведення антитерористичної операції.

 

Тим часом ізраїльський журналіст Шимон Бріман розповів, що журналісти в Ізраїлі знімають армію лише за посередництва і в супроводі прес-служби Армії оборони Ізраїля.

 

Речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов, у свою чергу, висловив думку, що діяльність журналістів у зоні антитерористичної операції (АТО) необхідно чітко нормувати для безпеки українських військових. «Будь-яка інформація, яка виходить із зони АТО повинна бути такою, яка не принесе шкоди військовослужбовцям, які несуть службу на передній лінії оборони», - акцентував він.

 

«Детектор медіа»

Фото з Facebook-сторінки Романа Бочкали

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду