Через судовий позов фестиваль «Молодість» втратив понад 30 тисяч гривень

Через судовий позов фестиваль «Молодість» втратив понад 30 тисяч гривень

15 Вересня 2015
3143
15 Вересня 2015
19:34

Через судовий позов фестиваль «Молодість» втратив понад 30 тисяч гривень

3143
Через судовий позов фестиваль «Молодість» втратив понад 30 тисяч гривень
Через судовий позов фестиваль «Молодість» втратив понад 30 тисяч гривень

Минулого тижня ГО «Молодість» втратила 30 тис. грн., які пішли на судові витрати.  Про це повідомляє прес-служба Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

 

«Іронія ситуації полягає в тому, що "Молодість" стала заручником несвоєчасного отримання коштів за минулий рік із бюджету, і тому вчасно не розрахувалась із Палацом «Україна». Як тільки гроші були отримані, ГО "Молодість" одразу ж погасила заборгованість. Але за цей час набігла курсова різниця та пеня, які суд вказав виплатити», - повідомили у прес-службі кінофестивалю

 

«Вочевидь, ГО "Фонд «Молодість", будучи неприбутковою організацією, отримала додаткове фінансове навантаження внаслідок несвоєчасного виконання бюджетним розпорядником власних зобов'язань. Єдине, що нам вдалось зробити, це зменшити розмір нарахованої ДП "Національний палац мистецтв «Україна»" пені до 1 гривні», - зазначив адвокат  ГО «Фонд «Молодість» Кирило Багрій.

 

Як писала «Детектор медіа», генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі повідомив, що бюджет цьогорічного кінофестивалю сформовано лише на 5%.

 

Команда кінофестивалю збирає кошти шляхом краудфандигу. Долучитися до нього можна тут.

 

Нагадаємо, цьогоріч державне фінансування кінофестивалю скорочено майже вдвічі. Державне агентство України з питань кіно надасть 552 тис. грн, тоді як минулого року ця сума складала 950 тис. грн. Голова відомства Пилип Іллєнко повідомив, що попри цьогорічне обмеження у коштах, «Молодість» отримала найбільшу підтримку.

 

45-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» пройде з 24 жовтня по 1 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3143
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Епік
3143 дн. тому
Іронія в тому, що Андрій Халпахчі вміло багато років доїв державу й спонсорів. Звинувачувати "корову", що вона пізно подоїлася - це цинізм невправного дояра. Не вмієш органіізувати усе як слід, у тому числі й перекривати вчасно розриви фінансування - йди на фіг. А то він відкрив Америку - краудфандинг, елегантне таке старцювання. Мубарак сидів на посаді 30 років, Путін і Асад - 15 років. Так от Халпахчі - десь між Путіним і Мубараком. Не забагато?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду