Форум видавців у Львові російські спецслужби використали для провокації - СБУ

Форум видавців у Львові російські спецслужби використали для провокації - СБУ

15 Вересня 2015
3812
15 Вересня 2015
15:22

Форум видавців у Львові російські спецслужби використали для провокації - СБУ

3812
Форум видавців у Львові російські спецслужби використали для провокації - СБУ
Форум видавців у Львові російські спецслужби використали для провокації - СБУ

За фактом розповсюдження на Форумі видавців у Львові книг антиукраїнського змісту, які були надруковані під маркою харківського видавництва «Фоліо»,  відкрито кримінальну справу. Про це  повідомляє сайт Львівської обласної державної адміністрації з посиланням на інформацію начальника  Управлiння Служби безпеки України у Львiвськiй областi Віктора Андрейчука.

 

«У цій справі не все так просто. Частину книг під маркою українського видання було надруковано у Російській Федерації. Це спецоперація російських спецслужб», - сказав Віктор Андрейчук.

 

За його словами, такі масштабні заходи, як Форум видавців будуть використовуватися і надалі для дестабілізації ситуації у нашій країні.

 

«Ми повинні розуміти, що чим спокійніше буде на Сході, тим гучніше буде на Заході держави. Тобто, коли менше стрілятимуть у Донецькій та Луганській області, тоді збільшуватиметься ймовірність різного роду провокацій на Західній Україні», - підсумував голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

 

Наразі матеріали справи передано до СБУ Харківської області.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 вересня у Львові, під час відкриття Міжнародного літературного фестивалю у межах Форуму видавців відбулися протести. Представники ГО «Меморіал» висловити своє незадоволення, що серед учасників кижкового форуму є представники видавництв, які начебто друкують українофобські книги.

 

Ще до початку протестів в соціальних мережах поширили публікацію сайту «Хроніка», в якій йшлося про час та місце пікету й було опубліковано фото книжок антиукраїнського змісту, які начебто вийшли в харківському видавництві «Фоліо». На це відреагував генеральний директор видавництва Олександр Красовицький. На своїй сторінці у Facebook він зазначив, що вважає це російською провокацією, спробою дискредитувати українське видавництво «Фоліо» та спровокувати сутички в Україні.

 

У серпні Державна фіскальна служба (ДФС) України  оприлюднила список з 38 книг, щодо яких ухвалено рішення про заборону їх до ввезення на територію України. Відповідна інформація опублікована на сайті ДФС. Всі ці книжки видані у Росії.

 

Раніше Державний комітет телебачення та радіомовлення звернувся до Державної фіскальної служби України з проханням включити до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, 38 книжкових видань антиукраїнського змісту. Перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак зазначив, що це рішення продиктоване необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни та дезінформації, розповсюдженню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії і сепаратизму.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3812
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду