Миколаївське обласне управління міліції відмовляється надати інформацію про посади своїх співробітників

Миколаївське обласне управління міліції відмовляється надати інформацію про посади своїх співробітників

15 Вересня 2015
1968
15 Вересня 2015
10:29

Миколаївське обласне управління міліції відмовляється надати інформацію про посади своїх співробітників

1968
Миколаївське обласне управління міліції відмовляється надати інформацію про посади своїх співробітників
Миколаївське обласне управління міліції відмовляється надати інформацію про посади своїх співробітників

Начальник Управління МВС України в Миколаївській області Віталій Гончаров та його заступник Євген Ковтун відмовили надати журналісту місцевого інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову інформацію щодо осіб, які займають ту чи іншу посаду в структурі управління МВС. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

За словами Андрія Лохматова, спочатку в отриманні публічної інформації йому відмовив заступник начальника УМВС Євген Ковтун. На питання про те, до якого часу підполковник Сергій Дяченко працював на посаді начальника Феодосійського МУ ГУМВС України в АР Крим, він, посилаючись на ч.2 ст.5 Закону України «Про захист персональних даних», відповів, що запит не підлягає задоволенню.

 

Після цього, 3 вересня, журналіст знов звернувся до УМВС із запитом про те, яку саме посаду в Баштанському райвідділі міліції займає певний співробітник. На це у своїй відповіді начальник Миколаївського обласного управління міліції Віталій Гончаров відповів текстом, ідентичним тому, який був у відповіді його заступника.

 

Андрій Лохматов вважає необгрунтованими відмови у наданні інформації у зв'язку з тим, що ані Віталій Гончаров, ані Євген Ковтун не довели, що посада певного співробітника МВС є його персональними данними, які не підлягають розголошенню. Більше того, на думку журналіста, всі співробітники МВС України отримують зарплатню з коштів державного бюджету України, а тому громадяни мають право знати, хто яку посаду займає в структурі міліції.

 

На відмову в наданні інформації Євгеном Ковтуном журналіст подав скаргу Уповноваженому з прав людини Верховної ради України. На відмову начальника УМВС Віталія Гончарова Лохматов планує подати скаргу до суду.

 

Нагадаємо, начальник Центрального райвідділу міліції міста Миколаєва Сергій Дяченко подав позов до суду, у якому вимагав стягнути з інтернет-видання «Преступности.НЕТ» 10 тис. грн. у якості моральної шкоди після виходу публікації про нього. Однак суд першої інстанції повністю відмовив йому у позовних вимогах. 

 

Дві новини були опубліковані у виданні «Преступности. НЕТ» у 2012 і 2014 роках. У першій йшлося про те, що в приміщенні Миколаївського РВВС, яким керував на той момент Сергій Дяченко, у березні 2012 року знайшли арсенал зброї, яка, за однією з версій, використовувалося співробітниками міліції для «поліпшення статистики показань по кримінальних справах, пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю».

 

Друга новина полягала в тому, що підполковника Сергія Дяченка призначили виконуючим обов'язки начальника Центрального райвідділу міліції після того, як він, перебуваючи на посаді начальника Феодосійського міськвідділу міліції, начебто хотів залишитися служити РФ після анексії Криму Росією. Начебто тільки після того, як йому запропонували їхати в російську глибинку, він повернувся до Миколаєва в березні 2014 року.

 

Суддя Олег Батченко своїм рішенням від 21 липня відмовив Сергію Дяченку в позові і закрив провадження у даній справі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1968
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду