Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі

Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі

14 Вересня 2015
2512
14 Вересня 2015
14:34

Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі

2512
Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі
Українські журналісти-розслідувачі розпочали стажування у Польщі

Шість українських журналістів-розслідувачів розпочали тижневе стажування у Польщі, повідомляє Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ).

 

Учасниками стажування стали: Абібок Юлія (фрілансер, співпрацює переважно з інтернет-виданнями «ОстроВ» і «РБК-Україна»), Сергій Андрушко («Радіо Свобода»), Ірина Виртосу (Громадська організація «Центр інформації про права людини»), Олег Дейнека ( Інформаційне агентство «Новини України»), Олена Жежера (інтернет-видання «Громада Приірпіння») і Тарас Зозулінський (Телерадіокомпанія Міст ТБ , телеканал ZIK).

 

Журналісти обрали з-поміж 25 авторів найкращих робіт, які подавалися на Польсько-український конкурс журналістської майстерності впродовж 2012-2014 років.

 

До відбіркової комісії конкурсу увійшли представники НМПУ, Національної спілки журналістів України (НСЖУ) та Асоціація польських журналістів.

 

Журналісти стажуватимуться і збиратимуть матеріали для власного розслідування

 

Учасники програми стажування зустрінуться з журналістами та редакторами провідних польських видань, обговорять питання професійної етики, особливостей розслідувальної журналістики в Польщі, а також відвідають кілька музеїв та палаців. Чимало часу в програмі учасникам виділено для збору матеріалів та підготовки власного розслідування.

 

По завершенню стажування його учасники проведуть журналістське розслідування, пов'язане із українсько-польською тематикою, а також по два майстер-класи для студентів факультетів журналістики українських університетів. Крім того, у лютому 2016 року в Києві планується провести підсумкову конференцію для обміну досвідом серед стипендіатів та представників їхніх ЗМІ, для обговорення результатів та здобутків даного проекту.

 

Олена Жежера і Сергій Андрушко 

 

Нагадаємо, у липні Асоціація польських журналістів (АПЖ) у партнерстві з Національною Спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) оголошує заохочувальний конкурс «Польська стипендія для журналіста-розслідувача». В рамках проекту надається стипендія та тижневе стажування у Польщі шести авторам кращих робіт, поданих у попередні роки на Польсько-український конкурс журналістської майстерності.

 

Проект «Польська стипендія для журналіста-розслідувача» проводять Асоціація польських журналістів у партнерстві з Незалежною медіапрофспілкою України та Національною спілкою журналістів України. Проект відбувається за фінансової підтримки Програми Польсько-Американського Фонду Свободи «Перетворення у регіоні» - RITA, яку реалізує Фонд Освіти для Демократії.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», переможцями цьогорічного Польсько-українського конкурсу журналістської майстерності визнано Катерину Каплюк, журналістку видання «Слідство. інфо», Сергія Андрушка, журналіста «Радіо Свобода» (обоє - перше місце) та Володимира Торбіча з рівненської агенції «Четверта влада» (третє місце). Конкурс проводиться спільно Асоціацією польських журналістів, Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) та Незалежною медіапрофспілкою України (НМПУ) третій рік поспіль.

 

Польсько-український конкурс журналістської майстерності (партнерська ініціатива Асоціації  польських журналістів, НСЖУ і НМПУ) набуває більшої популярності серед медійників. У 2012 році на конкурс подали 43 роботи від 21 учасника,  у 2014 році було вже 59 учасників та близько 120 робіт.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2512
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду