В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»

В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»

10 Вересня 2015
2300
10 Вересня 2015
16:48

В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»

2300
В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»
В Одесі СБУ затримувала позаштатного журналіста видання «Таймер»

10 вересня в Одесі співробітники СБУ затримали позаштатного журналіста інтернет-видання «Таймер» Костянтина Матяшова. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на головного редактора видання Юрія Ткачова.

 

Журналіста затримали вранці в районі Чорноморської виправної колонії №7, де було знайдено вибухівку, і куди пан Матяшов поїхав за завданням редакції.

 

Журналіста було доставлено до управління СБУ в Одеській області та допітано, як свідка. Біля СБУ його чекав адвокат. Після бесіди його відпустили.

 

Як пояснили в СБУ, журналіст проявляв надмірну цікавість до події.

 

Виданні «Таймер» відоме своїми антиукраїнськими публікаціями.

 

Нагадаємо, 14 травня у квартирі головреда «Таймера» Юрія Ткачова відбувся обшук. Пізніше повідомлялося, що працівники Служби безпеки України провели слідчі дії у помешканнях ще двох журналістів видання «Таймер», на допит СБУ викликала також колишнього співробітника ресурсу.

 

Згодом тодішній радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що медійників було допитано як свідків у рамках розслідування за фактом розповсюдження матеріалів із закликами про вчинення злочинів проти національної безпеки України.

 

За інформацією Одеського кризового медіацентру, видання «Таймер» належить екс-депутату Верховної Ради, голові проросійської  партії «Родіна» Ігорю Маркову, якого нещодавно було затримано в Італії за звинуваченням, висунутим в Україні. Медіацентр називав «Таймер» одним з ключових рупорів сепаратіcтскіх настроїв в Одеському регіоні.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду