На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»

На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»

10 Вересня 2015
1914
10 Вересня 2015
16:40

На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»

1914
На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»
На Івано-Франківщині учасник ДТП побив журналіста «Дорожнього контролю»

В ніч на 29 серпня після ДТП у Косівському районі Івано-Франківщини учасник пригоди напав на активіста, журналіста видання «Дорожній контроль» Віталія Мацьоцького. Про це повідомляє місцеве видання «Галка».  

 

Обставини ДТП наразі невстановлені, виданння «Галка» пише, що водій іномарки в'їхав у причіп вантажного автомобіля. На місце події прибув активіст і журналіст видання «Дорожній контроль» Віталій Мацьоцький, який почав знімати подію на камеру.  

 

«Його присутність чомусь не сподобалася власникам фури. Один з чоловіків кілька разів вдарив журналіста в голову», - пише «Галка».

 

Після того, як на місце прибула міліція,  власник фури напав і на одного з правоохоронців.

 

Журналіст заявляє, що отримав струс мозку та надрив сухожилля ключиці.

 

Як повідомив Віталій Мацьоцький Інституту масової інформації (ІМІ), коли він опинився в лікарні, з ним зв'язались співробітники міліції і запропонували дати пояснення. В поясненнях він написав, що виконував журналістський обов'язок і вбачає в діях власника фури порушення 171 статті Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). За його словами, в міліції кримінальне провадження за цією статтею відкрито не було. Тому Віталій Мацьоцький написав заяву до прокуратури Косівського району. Для надання пояснень його поки не викликали.

 

 

Нагадаємо, 8 червня минулого року в Івано-Франківську стався інцидент із перешкоджання професійній діяльності місцевої журналістки Наталії Джулай. Увечері цього дня невідомі у цивільному одязі виштовхали журналістку під час зйомки з приміщення «Лото Клубу» та погрожували фізичною розправою

 

11 червня слідче відділення УМВС України в Івано-Франківській області розпочало досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перешкоджання журналістській діяльності кореспонденту інтернет-видання «Репортер». 18 липня Наталії Джулай стало відомо, що слідчий відділ Івано-Франківського МВ УМВС ще 27 червня закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання її законній професійній журналістській діяльності.

 

У вересні 2014 року прокуратура скасувала незаконне закриття справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду