Катерина Сергацкова здобула американську премію імені Курта Шорка

Катерина Сергацкова здобула американську премію імені Курта Шорка

7 Вересня 2015
2062

Катерина Сергацкова здобула американську премію імені Курта Шорка

2062
Катерина Сергацкова здобула американську премію імені Курта Шорка
Катерина Сергацкова здобула американську премію імені Курта Шорка

Журналістка з Росії, а віднедавна - громадянка України Катерина Сергацкова удостоєна американської премії ім. Курта Шорка у номінації Local Reporter. Про це вона розповіла на своїй сторінці у Facebook.

 

Відзнаку вона здобула за репортажі про військові події на Донбасі, один з яких був опублікований у журналі «Фокус», а ще два - в журналі Esquire Ukraine.

 

Як писала «Детектор медіа», фіналістом у номінації Local Reporter є також український журналіст, репортер інтернет-видання Insider Артем Чапай (справжнє ім'я Антон Водяний).

 

Репортажі Карерини Сергацкової, Артема Чапая та  Володимира Максакова увійшли до їхньої спільної книги  «Война на три буквы», що вийшла у  видавництві «Фоліо». 

 

Нагородження переможців премії відбудеться 29 жовтня у Лондоні (Велика Британія).

 

Нагадаємо, премією Курта Шорка з міжнародної журналістики відзначають найкращі публікації незалежних журналістів і місцевих кореспондентів, що демонструють значну мужність і відданість своїй справі при висвітленні конфліктних ситуацій.  

 

Щорічно присуджуються дві премії по 5 тис. доларів кожна, одна з них - журналістові із країни, що розвивається, або країни перехідного періоду, що висвітлює місцеві події, а інша - незалежному журналістові, що висвітлює міжнародні події. Їхні статті можуть бути присвячені конфліктам, проблемам, пов'язаним із правами людини, із прикордонними конфліктами між країнами або ж будь-яким іншим спірним питанням у конкретній країні або регіоні.

 

Нагадаємо, у травні кореспонденти The Los Angeles Times Сергій Лойко і Керол Вільямс отримали престижну американську нагороду The Bob Considine Award за серію репортажів  «Україна: Нація, розірвана на частини».

 

За місяць до того у США премією Annual Overseas Press Club Awards нагородили Меттью Камінські (The Wall Street Journal) за публікацію «Про Україну» та фоторепортера Булента Кіліча (Agence France Presse) за серію фотографій роботою «Революція Євромайдан в Києві».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду