Комітет свободи слова на позачерговому засіданні підтримав законопроект про іномовлення

Комітет свободи слова на позачерговому засіданні підтримав законопроект про іномовлення

31 Серпня 2015
2281

Комітет свободи слова на позачерговому засіданні підтримав законопроект про іномовлення

2281
Комітет свободи слова на позачерговому засіданні підтримав законопроект про іномовлення
Комітет свободи слова на позачерговому засіданні підтримав законопроект про іномовлення

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 31 серпня на позачерговому засіданні підтримали проект закону № 2334а «Про систему іномовлення України», внесений Кабінетом Міністрів України. Про це йдеться на сайті Комітету.

 

Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України включити законопроект № 2334а до порядку денного 3 сесії восьмого скликання, за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу та підготувати до розгляду в другому читанні за скороченою процедурою. Як уточнили «Детектор медіа» в секретаріаті Комітету, за це рішення одноголосно проголосували всі шість присутніх на засіданні членів Комітету свободи слова.

 

Засідання відбулося за участю міністра інформполітики Юрія Стеця, який окрім законопроекту презентував також новий формат годинної програми телеканалу іномовлення, яка виходитиме українською та російською мовами після запровадження системи іномовлення в повному обсязі.

 

Народні депутати України також розглянули і одностайно затвердили розклад засідань та план роботи Комітету на період третьої сесії парламенту восьмого скликання (з вересня 2015 року по січень 2016 року).

 

Окрім того було затверджено план-графік участі представників депутатських фракцій, груп і народних депутатів, які не входять до складу жодної фракції чи групи, у щотижневих 45-хвилинних телепрограмах впродовж третьої сесії Верховної Ради восьмого скликання та план-графік участі тих же представників у прямих трансляціях щочетверга в проміжку часу між 18 та 23 годинами 45-хвилинних тематичних програм Національної радіокомпанії (НРКУ).

 

Нагадаємо, Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики за період другої сесії Верховної Ради восьмого скликання (лютий-липень 2015 року) провів 18 засідань, на яких розглянув 91 питання, у тому числі - 53 питання щодо контролю за виконанням законів і постанов. Про це йдеться у звіті про роботу Комітету, оприлюдненому на його сайті. Комітет подав Верховній Раді 24 свої висновки щодо законопроектів, щодо яких був профільним комітетом, а також подав ще 20 своїх попередніх висновків до законопроектів, головними по яких були інші комітети. Таким чином, комітет опрацював 44 законопроекти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду