Клімкін повідомляє про початок роботи над санкційним списком «Сенцова-Савченко»

Клімкін повідомляє про початок роботи над санкційним списком «Сенцова-Савченко»

31 Серпня 2015
2725

Клімкін повідомляє про початок роботи над санкційним списком «Сенцова-Савченко»

2725
Клімкін повідомляє про початок роботи над санкційним списком «Сенцова-Савченко»
Клімкін повідомляє про початок роботи над санкційним списком «Сенцова-Савченко»

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що з європейськими та американськими колегами готується список «Сенцова-Савченко». Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Інтер», передає «Укрінформ».

 

До переліку, подібного до «списку Магнітського», повинні увійти особи РФ, причетні до сфабрикованих звинувачень проти українських громадян Олега Сенцова, Надії Савченко та інших, утримуваних в Росії українців, які стали політв'язнями путінського режиму.

 

«Ми вже почали працювати над цим списком - хто безпосередньо винен. Я вважаю, що список "Сенцова-Савченко" нам однозначно потрібен. Я буду його пробивати з європейськими колегами, з американськими колегами. Для цього нам знадобиться підтримка парламенту. І це будуть вже санкції щодо тих, хто безпосередньо брав участь у цих хибних, аморальних діях щодо Сенцова, Кольченко, Наді, стосовно всіх», - сказав міністр.

 

Павло Клімкін додав, що в понеділок, 31 серпня, зустрінеться з матір'ю Надії Савченко і обговорить з нею подальші дії.

 

«Укрінформ» нагадує, що «список Магнітського» - закон прийнятий конгресом США наприкінці 2012 року і названий ім'ям померлого в московському СІЗО аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. Документ передбачає візові та економічні санкції проти росіян - зокрема, суддів та слідчих, причетних до його переслідування.

 

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України оголосило в липні, що веде роботу над створенням «списку Сенцова-Кольченко» за аналогією зі «списком Магнітського». За даними МЗС, міжнародні партнери України позитивно оцінюють таку ідею, оскільки для них є очевидними грубі порушення стосовно громадян України.

 

У липні Парламентська Асамблея ОБСЄ (Організація з безпеки і співробітництва в Європі) прийняла резолюцію про «Викрадених і незаконно утримуваних громадян України в Російській Федерації».

 

Європейський Союз у липні вирішив направити своїх представників для моніторингу судових процесів у Росії над громадянами України Надією Савченко, Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком.

 

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму.  Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

 

Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк назвали рішення російського політично мотивованим і заявили, що будуть домагатись звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших українських політичних в'язнів у Росії. Міністерство культури України висловило рішучий протест проти рішення російського суду.

 

Кабінет Міністрів України схвалив подання до Європейського суду з прав людини четвертої скарги на Росію за порушення права на суд українських громадян, утримуваних у РФ, зокрема Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

 

Суд у Ростовській області (Росія) над Надією Савченко, яку Слідчий комітет РФ звинувачує у загибелі журналістів каналу «Россия 1» на Донбасі, продовжується. Прокуратура РФ вимагає для неї найжорсткішого покарання. Водночас її адвокати доводять невинуватість українки: під час обстрілу, коли загинули співробітники каналу «Россия 1», Надія Савченко вже перебувала у полоні терористів.

 

У липні Генеральна прокуратура України відкрила кримінальні провадження стосовно осіб, причетних до викрадення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду