9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії

9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії

29 Серпня 2015
3154

9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії

3154
9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії
9 вересня на Kiev Media Week – круглий стіл державних регуляторів медіагалузі України, Польщі, Словаччини та Чехії

9 вересня в рамках Kiev Media Week 2015 вперше відбудеться круглий стіл державних регуляторів медіагалузі. Це одноденний спецпроект - захід, на якому зберуться представники медіарегуляторів України та країн Східної та Західної Європи.

 

Український медіаринок гостро потребує міжнародного досвіду державного регулювання галузі, особливо сьогодні, зважаючи на різку зміну політичних та економічних реалій. З цією метою Київ відвідають делегати з європейських країн і поділяться своїм досвідом та практичними напрацюваннями. Очікується активне обговорення законодавства у сфері ЗМІ, телебачення і радіомовлення та практичних питань регулювання галузі.

 

Співорганізатором круглого столу виступає Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. «Ми з ентузіазмом приєдналися до організації ділової програми форуму Kiev Media Week і раді можливості ініціювати і провести Круглий стіл з проблем державного регулювання галузі. Сьогодні перед медіа нашої країни стоїть завдання адаптуватися до нових реалій, і Україна потребує експертної підтримки закордонних колег. Ми з нетерпінням чекаємо діалогу з нашими партнерами з Європи, щоб обговорити майбутнє української медіагалузі», - коментує голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

 

«Дуже цінним є те, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення активно долучилася до формуванні програми Kiev Media Week 2015. Тільки об'єднавши зусилля бізнесу і держави ми зможемо дати поштовх до перезавантаження української медіаіндустрії та її повноцінного входження в міжнародні контексти. Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі стане одним із заходів в рамках спеціальної програми KMW 2015 Reinvent Ukraine. Особливим буде фокус на нових можливостях співпраці та копродукції країн Центральної та Східної Європи з Україною», - коментує Вікторія Ярмощук, директор форуму Kiev Media Week.

 

У ході круглого столу будуть обговорені питання, умовно поділені на три основних тематичних секції:

 

1. Секція «Контент». Питання національного і закордонного продукту в ефірі. Квотування. Протидія пропаганді та мові ненависті. Необхідність розвитку власного та спільного виробництва контенту з країнами-сусідами. Захист від шкідливого впливу, дитячий контент.

 

2. Секція «Регулювання». Перевірки мовників. Програмна концепція мовлення. Ретрансляція іноземних телеканалів на території України. Санкції та практика їх застосування. Прозорість власності в медіа.

 

3. Секція «Перспективи розвитку та плани на майбутнє». Перехід до цифрового мовлення. Суспільне мовлення. Кодекс мовлення. План розвитку.

 

Kiev Media Week запрошує професіоналів медіаринку приєднатися до круглого столу в якості слухачів і поставити свої запитання українським та закордонним регуляторам. Обов'язкова попередня реєстрація та отримання підтвердження акредитації від організаторів Kiev Media Week. Заявки приймаються на електронну пошту info@mrm.ua з позначкою «Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі» (обов'язково вказати ПІБ, компанію, посаду та контактні дані).

 

Круглий стіл державних регуляторів медіагалузі відбудеться 9 вересня з 11:00 до 16:00 у Hyatt Regency Kiev (вул. Алли Тарасової, 5, Київ).

 

Більш детальніша інформація - тут.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду