«112 Україна» подасть апеляцію на рішення суду в справі проти Нацради та оскаржує ще 36 рішень регулятора

«112 Україна» подасть апеляцію на рішення суду в справі проти Нацради та оскаржує ще 36 рішень регулятора

28 Серпня 2015
2673

«112 Україна» подасть апеляцію на рішення суду в справі проти Нацради та оскаржує ще 36 рішень регулятора

2673
«112 Україна» подасть апеляцію на рішення суду в справі проти Нацради та оскаржує ще 36 рішень регулятора
«112 Україна» подасть апеляцію на рішення суду в справі проти Нацради та оскаржує ще 36 рішень регулятора

Група компаній, що мовлять під логотипом «112 Україна» подаватимуть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва в справі за позовами проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це «Детектор медіа» повідомили в юридичній службі каналу «112 Україна».

 

Як відомо, 27 серпня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТВ Вибір» і ТОВ «Лідер ТВ» у визнанні протиправними та скасуванні рішень Нацради від 26 березня 2015 року № 419, № 421, № 423, № 425, № 427 про відмову в переоформленні ліцензій (зміні програмних концепцій) згаданим телерадіокомпаніям.

 

«Рішення суду не набрало законної сили. А ми вправі оскаржувати судове рішення, прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права, тим більш, що маємо аргументовану та системну юридичну позицію, яка побудована на чітких приписах Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Більш того, з врахуванням всіх негативних дій, які спрямовуються проти телеканалу «112 Україна» ми готуємось до «судового марафону» та цілком допускаємо, що справедливий захист наших інтересів ми зможемо отримати лише завдяки європейському співтовариству та міжнародним судовим інституціям», - повідомили «Детектор медіа» в юридичній службі каналу.

 

На думку «112 Україна», рішення Окружного адмінсуду є «однозначно незаконним».

«На нашу думку, воно прийняте поспіхом та під величезним тиском, адже стороною в цьому процесі був центральний орган державної влади, який системно нав'язував суду та громадськості свою однобічну позицію. Лише доводи цього суб'єкта владних повноважень були враховані судом при прийнятті рішення», - пояснили на каналі.

 

Окрім п'яти рішень Нацради від 26 березня, яких стосується рішення суду від 27 серпня, група компаній «112 Україна» оскаржує ще 36 рішень Нацради:

- п'ять рішень контролюючого органу про призначення позапланових перевірок;

- десять рішень щодо відмови в переоформленні ліцензій;

- шістнадцять рішень про накладення санкції «оголошення попередження»;

- п'ять рішень, згідно з яких на компанії було накладено штраф.

 

Наразі всі ці позови розглядаються судом першої інстанції, рішення за ними поки що не прийняті, повідомили в юридичній службі «112 Україна».

 

Нагадаємо, 23 липня Нацрада оштрафувала ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» на загальну суму 131 тис. 240 грн. Причина накладання штрафу - невиконання групою компаній «112 Україна» рішень і розпоряджень регуляторного органу щодо усунення порушень, за які вони раніше отримали по три попередження, а саме - невідповідність логотипу, формату і програмної концепції тим, що зазначені в ліцензіях.

 

Раніше Нацрада вже тричі відмовляла ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ» у переоформленні їхніх ліцензій у зв'язку зі зміною програмної концепції на інформаційну на підставі того, що конкурс, у якому перемогли ці п'ять мовників, проводився для категорії регіонального та місцевого мовлення з визначеними конкурсними умовами. Унаслідок цифрового конкурсу без частот залишилися понад 130 регіональних і місцевих мовників.

 

27 серпня члени Нацради повідомили, що група компаній «112 Україна» не отримує ніякої кореспонденції від Нацради - ані запрошень на засідання регуляторного органу, ані повідомлень про призначення штрафів. У Нацраді вважають, що група «112 Україна» ухиляється від отримання листів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду