Суд у справі підозрюваного у нападі на сумського журналіста Євгена Положія перенесли на вересень

Суд у справі підозрюваного у нападі на сумського журналіста Євгена Положія перенесли на вересень

27 Серпня 2015
2737

Суд у справі підозрюваного у нападі на сумського журналіста Євгена Положія перенесли на вересень

2737
Суд у справі підозрюваного у нападі на сумського журналіста Євгена Положія перенесли на вересень
Суд у справі підозрюваного у нападі на сумського журналіста Євгена Положія перенесли на вересень

25 серпня підготовче судове засідання у кримінальному провадженні щодо громадянина М.,  який звинувачується в побитті головного редактора сумської газети «Панорама», письменника, громадського діяча Євгена Положія, відкладено до 7 вересня. Про це повідомляє видання «Данкор» з посиланням на прес-службу Ковпаковського районного суду міста Сум.

 

Громадянин М. звинувачується прокуратурою Сумської області в тому, що разом з невстановленою особою вчинив хуліганські дії, завдав середньої тяжкості тілесні ушкодження головному редактору газети «Панорама» Євгену Положію, що спричинило короткочасний розлад здоров'я потерпілого.

 

Підставою для переносу суду у справі М. стало клопотання представника потерпілого адвоката С.Рижова про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження з метою подачі цивільного позову.

 

Нагадаємо, Нагадаємо, увечері 15 квітня 2014 року у Сумах було жорстоко побито у власному гаражі активіста, письменника, головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія. У результаті він отримав сильний струс мозку, численні забиття і відкритий вивих руки з розривом м'яких тканин.

 

УМВС України в Сумській області попередньо кваліфікувало справу як «хуліганство». Після того, як члени Сумського обласного прес-клубу вимагали від правоохоронних органів перекваліфікації справи про напад на Євгена Положія, його справу було перекваліфіковано на «умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень».

 

Комітет захисту журналістів заявив, що стурбований брутальним нападом на редактора Євгена Положія в Україні.

 

Пізніше Євген Положій звинуватив суд у блокуванні розслідування щодо його побиття. Сам журналіст пов'язує напад на нього із виборчою кампанією.

 

У червні 2014 року Сумська обласна прокуратура заявила, що розслідування жорстокого побиття головного редактора сумської газети «Панорама» Євгена Положія вийшло на фінішну пряму. У слідчих залишилася одна версія - професійна діяльність журналіста.

 

26 грудня 2014 року на сесії Сумської міськради 42 депутати підтримали звернення до Генерального прокурора України, у якому просили його втрутитися у розслідування справи про побиття головного редактора сумського тижневика «Панорама» Євгена Положія.

 

22 травня 2015 року мешканцю міста Суми було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства та умисного тілесного ушкодження середньої тяжкості головному редактору сумської газети «Панорама» Євгену Положію.

 

До річниці трагічних подій під Іловайськом  10 серпня - 3 вересня 2014 року, що увійшли в історію під назвою «Іловайський котел», видавництво «Фоліо» випустило книгу Євгена Положія «Іловайськ».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду