Суд продовжить розглядати апеляцію на вирок Пукачу 31 серпня

Суд продовжить розглядати апеляцію на вирок Пукачу 31 серпня

26 Серпня 2015
1825

Суд продовжить розглядати апеляцію на вирок Пукачу 31 серпня

1825
Суд продовжить розглядати апеляцію на вирок Пукачу 31 серпня
Суд продовжить розглядати апеляцію на вирок Пукачу 31 серпня

Апеляційний суд Києва переніс на 11.00 31 серпня розгляд скарги на вирок екс-генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє УНІАН.

 

Сьогодні, 26 серпня, засудженого не доставили до суду через погіршення стану здоров'я.

 

На початку судового засідання головуючий колегії суддів Апеляційного суду Києва Степан Гладій повідомив, що із Київського СІЗО до суду надійшла інформація про те, що Олексій Пукач сьогодні не може брати участі у засіданні через погіршення стану здоров'я, у зв'язку з чим судове засідання перенесено на 31 серпня.

 

14 серпня Апеляційний суд Києва вирішив призначити Олексію Пукачу іншого захисника на період хвороби його адвоката Григорія Демиденка. Як зазначалося в ході судового засідання, адвокат Демиденко неодноразово не з'являвся на засідання суду з розгляду апеляції на вирок свого підзахисного. Адвокат Олексія Пукача надавав суду довідки з медустанов про проходження лікування, проте, як було зазначено в суді, частина цих довідок була сфальсифікована.

 

Нагадаємо, 5 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова (нещодавно помер за гратами) і Олександра Поповича, та призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

 

29 січня 2013 року колишнього начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія  Пукача було засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати державні посади за вбивство Георгія Гонгадзе восени 2000 року.

 

У квітні 2014 року Генеральна прокуратура України почала перегляд справи про вбивство журналіста і перевірку причетності до нього другого президента Леоніда Кучми

 

17 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін відновив досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки. Генпрокурор також створив слідчу групу і групу прокурорів з цієї справи.

 

Представник Мирослави Гонгадзе адвокат Валентина Теличенко відкликала апеляційну скаргу на вирок колишньому керівнику Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу.Наразі на розгляді в Апеляційному суді залишилися скарги потерпілого Олексія Подольського та адвоката Олексія Пукача Григорія Демиденка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду