У Росії оголосили вироки українцям: Олегу Сенцову – 20 років колонії, Олександру Кольченку - 10 (ВІДЕО)

У Росії оголосили вироки українцям: Олегу Сенцову – 20 років колонії, Олександру Кольченку - 10 (ВІДЕО)

25 Серпня 2015
3905

У Росії оголосили вироки українцям: Олегу Сенцову – 20 років колонії, Олександру Кольченку - 10 (ВІДЕО)

3905
У Росії оголосили вироки українцям: Олегу Сенцову – 20 років колонії, Олександру Кольченку - 10 (ВІДЕО)
У Росії оголосили вироки українцям: Олегу Сенцову – 20 років колонії, Олександру Кольченку - 10 (ВІДЕО)

25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі в колонії суворового режиму. Про це повідомляє УНІАН.

 

«На підставі частини третьої статті 69 остаточне покарання за сукупністю злочинів призначити Сенцову шляхом часткового складання покарань у вигляді позбавлення волі на строк 20 років у виправній колонії суворого режиму», - сказав суддя.

 

Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив у сукупності за різними статтями до 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, повідомляє УНІАН.

 

Після оголошення вироку та запитання судді про те, чи він зрозумілий обвинувачуваним, Олег Сенцов та Олександр Кольченко почали співати гімн України.
 
 

 

Дізнавшись про рішення російського суду у справі Олега Сенцова, Президент України Петро Порошенко написав у своєму Facebook: «Згоден зі словами Олега Сенцова - суд окупантів не може бути справедливим за визначенням. Тримайся, Олеже. Прийде час, і ті, хто організував над тобою судилище, самі опиняться на лаві підсудних!».

 

Нагадаємо, раніше на дебатах російський прокурор заявив, що вимагає 23 роки суворого режиму для українського кінорежисера Олега Сенцова за звинуваченням в тероризмі. «На підставі частини третьої статті 69 остаточне покарання за сукупністю злочинів призначити Сенцову шляхом часткового складання покарань у вигляді позбавлення волі на строк 20 років у виправній колонії суворого режиму», - сказав суддя.

 

Перше засідання Північно-Кавказького окружного військового суду у Ростові-на-Дону у справі  українських громадян - режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка  - відбулось 21 липня. На суді після обвинувального висновку російської прокуратури вони не визнали себе винними.

 

Раніше суд відмовився долучити до справи заяву українського режисера про катування під час затримання минулого року у Криму.

 

31 липня засуджений у Росії до 7-річного ув'язнення свідок Геннадій Афанасьєв відмовився від попередніх свідчень. Він зізнався, що змушений був дати їх після тиску і тортур. 

 

За версією російського слідства, Олег Сенцов начебто створив в Криму терористичну організацію, яка було структурним підрозділом забороненого в РФ «Правого сектора», «з метою виходу півострова зі складу Росії». Слідчий комітет вважає, що режисер разом з іншими обвинуваченими громадянами України з квітня по травень 2014 року скоїв в Сімферополі підпали офісів громадської організації «Русская община Крыма» і місцевого відділення партії «Единая Россия». Крім того, фігуранти справи обвинувачуються в спробі організації 9 травня 2014 вибуху пам'ятника Леніну в Сімферополі.

 

Кінорежисер Олег Сенцов та інші українські громадяни Олексій Чирній, Геннадій Афанасьєв та Олександр Кольченко 11 травня 2014 року були затримані й викрадені ФСБ РФ з території окупованої Росією АР Крим. Після викрадення їх доправили до слідчого ізолятора «Лефортово» в Москві. Стосовно них було порушено кримінальні справи за ч. 2 ст. 205 («терористичний акт»), ч. 2 ст. 205.4 («організація терористичного співтовариства») і ч. 3 ст. 222 («незаконний обіг зброї») КК РФ. Рішенням суду четверо українців були взяті під арешт.

 

З закликом звільнити Олега Сенцова виступили європейські, російські та українські кінематографісти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду