У Криму відпустили активістів, затриманих біля пам’ятника Тарасу Шевченку

У Криму відпустили активістів, затриманих біля пам’ятника Тарасу Шевченку

24 Серпня 2015
2749

У Криму відпустили активістів, затриманих біля пам’ятника Тарасу Шевченку

2749
У Криму відпустили активістів, затриманих біля пам’ятника Тарасу Шевченку
У Криму відпустили активістів, затриманих біля пам’ятника Тарасу Шевченку

Активістів, затриманих поліцією вдень ​​24 серпня біля пам'ятника Тарасу Шевченку в Сімферополі (Крим), відпустили без пред'явлення претензій. Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на одного із затриманих - представника Українського культурного центру Леоніда Кузьміна.

 

За його словами, співробітники поліції біля пам'ятника попросили його і ще деяких активістів проїхати в райвідділ «для встановлення особи».

 

«Я пробув там близько двох годин, після чого мене відпустили без пред'явлення претензій, все гаразд», - запевнив Леонід Кузьмін.

 

У числі затриманих українських активістів виявився також Леонід Терлецький, який прийшов покласти квіти до пам'ятника у вишиванці. Про своє затримання він пізніше написав у Facebook.

 

Російські правоохоронні органи в Криму традиційно не коментують подібні інциденти.

 

Нагадаємо, 24 серпня кореспондентку Юлію Крючкову та оператора Віталія Зятковського, що працюють у кримському корпункті українського телеканалу «Інтер», у Сімферополі (Крим) затримали російські поліцейські і відвезли до Центрального райвідділу внутрішніх справ для з'ясування їх особи. Журналісти приїхали на зйомку до парку ім.Тараса Шевченка, де українські активісти повинні були покласти квіти до пам'ятника Кобзареві. Через півгодини знімальну групу «Інтера» відпустили.

 

Поліція також затримала біля пам'ятника Тарасу Шевченку у Сімферополі проукраїнських активістів, представників Українського культурного центру Максима Кузьміна і Леоніда Кузьміна.  Затриманих відвезли в поліцію Сімферополя. За словами представника Українського культурного центру Вельдара Шукурджиєва, їх звинуватили у порушенні правил проведення заходу, хоча вони окремо один від одного просто поклали квіти до пам'ятника.

 

«Детектор медіа»

Фото надане виданням «Кримська світлиця»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду